POSITIV: Venstre-leder Trine Skei Grande og Geir Bekkevold fra KrF forhandlet videre med Høyre og KrF i kveld. For Venstre og KrF handler det om å få til bedre forhold for asylbarn som har oppholdt seg lenge i Norge. Foto: Benjamin Ward/ Dagbladet.
POSITIV: Venstre-leder Trine Skei Grande og Geir Bekkevold fra KrF forhandlet videre med Høyre og KrF i kveld. For Venstre og KrF handler det om å få til bedre forhold for asylbarn som har oppholdt seg lenge i Norge. Foto: Benjamin Ward/ Dagbladet.Vis mer

- Vanskelig å finne balansen

Frp, Høyre, Venstre og KrF gikk fra hverandre i kveld uten noen ferdig asylavtale. Møtes igjen torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NYDALEN (Dagbladet): Politikerne fra Venstre, Høyre, KrF og Frp gikk fra hverandre igjen to timer etter at de hadde møttes i Justisdepartementet torsdag ettermiddag. Det var håp om enighet da de gikk inn i møtelokalet, men slik gikk det ikke.

- Vi skal ha ett møte til på torsdag, og så håper jeg at vi er i mål, sier Høyres Ingjerd Schou.

- Flere avklaringer Hun mente likevel at det hadde skjedd framskritt.

- Det er en veldig god tone og vi har fått en avklaring på flere punkter. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal bli enige, sa Schou.

Men det er mellom Frp og Venstre/ Krf at slagene står. De står på hver side i asyl- og innvandringspolitikken.

- Det er tøffe forhandlinger. Det vanskelige er å finne balansen mellom det å gi og ta. Men jeg var optimist da jeg gikk inn, og det er jeg fortsatt, sa KrFs Geir Bekkevold.

Strekker seg Han sier at KrF er villig til strekke seg langt for å få på plass en god løsning for asylbarna, som er hjertesaken for både KrF og Venstre.

- Vi er villige til å være med på å finne det riktige balansepunktet mellom innstramminger og gode løsninger. Det er områder der vi kan gjøre en bedre jobb enn i dag, blant annet på retur. Jeg vil kalle det effektivisering heller enn innstramming, og det er helt ukontroversielt.

KrF og Venstre jobber konkret med å få til en forskriftsendring, som gjør at asylbarnas beste kommer foran integreringsmessige hensyn. Også Trine Skei Grande er positiv, selv om hun er ordknapp.

- Nå begynner det å ligne noe. Jeg tror vi skal få til en asylpolitikk som det er mer folkelig støtte bak, som er mer på nivå med den allmenne oppfatningen om hvordan asylpolitikken burde være, sier Grande.