Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å finne folk i andre land

Derfor har ikke norsk politi klart å finne Breiviks mystiske kontakt i Liberia.

BREIVIKS KONTAKT: Dagbladet har funnet bildet og kontobeviset for Breiviks kontakt Alpha Kallon i Liberias hovedstad Monrovia.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
BREIVIKS KONTAKT: Dagbladet har funnet bildet og kontobeviset for Breiviks kontakt Alpha Kallon i Liberias hovedstad Monrovia. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens mediene allerede har sporet opp og snakket med Breiviks kontakt i Liberia, Alpha Kallon, har politiet slitt med å finne ham.

Kallon er en sentral person å snakke med i forbindelse med den terrortiltaltes tur til det vestafrikanske landet i 2002 - samme år som han hevder det angivelige Knights Templar-nettverket ble stiftet.

- Skulle møte serber Breivik hevder hardnakket at han i Liberia skulle møte en "serbisk krigshelt", som han påstår var sentral for stiftelsen av Knights Templar. Men politiet mener han var der for å kjøpe bloddiamanter (diamanter funnet og solgt under tvilsomme etiske standarder, red.anm.).

Politiet har tidligere dokumentert at Breivik overførte vel 40 000 kroner til en konto som var registrert på Kallon.

VG har intervjuet Kallon i hans hjem utenfor Minneapolis i USA. Intervjuet er publisert i dag.

- Hva gjør dere med Alpha Kallon?

- Det er en del faktating som fremdeles må på plass, men vi er i kontakt med FBI. Det har vi vært lenge, sier statsadvokat Svein Holden til Dagbladet.

- Tok kontakt 21. mai - Hvorfor finner mediene ham før dere/norsk politi?

- Medier kan lete på en annen måte enn politiet kan gjøre når de skal lete etter en mann på et annet lands terretorium. Da er det en del formelle forhold som må tas, svarer Holden.

- Politiet fikk svar fra Liberia 18. mai om at Kallon befant seg i USA. Så tok vi med FBI 21. mai, opplyser statsadvokaten.

- Og nå har dere lokalisert ham?

- Vi jobber med å lokalisere ham.

- Dekkhistorie Breivik dro til Liberia i april 2002, og overførte vel 40 000 kroner til en konto i banken Liberian Bank for Development and Investment i hovedstaden Monrovia. Dagbladet har vært i Liberia, og funnet bilde av mannen som er identifisert som Alpha Kallon.

- Han ønsket å få se diamanter, rengjorte diamanter, og så ta bilder av dem. Deretter skulle han dra tilbake til Norge og gjøre store bestillinger, sier Alpha Kallon til VG.

Politiet fester ingen lit til Breiviks versjon - at han var i Liberia for å møte en serber tilknyttet Knights Templar, men brukte diamanthandelen som dekkhistorie. De tror imidlertid at han utelukkende var der for å skaffe seg bloddiamanter, men ble lurt av svindlere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling