Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å finne ord

Prest Bjørn Tore Sæle er dypt preget etter helikopterulykka.

FLAGGER PÅ HALV STANG: Den lille bygda Kinsarvik er i sorg etter helikopterulykken som krevde fem menneskeliv i går ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward
FLAGGER PÅ HALV STANG: Den lille bygda Kinsarvik er i sorg etter helikopterulykken som krevde fem menneskeliv i går ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ullensvang er preget av dyp sorg etter at fem personer omkom i en helikopetrulykke ved Vassli i Eidfjord kommune i Hardanger mellom klokka 18 og 19 i går.

- Stemningen er trist, folk er i sjokk og i sorg, sier ordfører i Ullensvang kommune, Solfrid Borge, i kveld.

I hele dag har hun jobbet på spreng for å ivareta de pårørende etter ulykka. Tidligere i dag ble navnene på de omkomne offentliggjort.

De omkomne er pilot i Airlift Tore Bendigtsen Ystanes (39), Karianne Ringkjøb Dahl (29) og Siv Holtan (18) fra Bergen, Kjetil Bu fra Kinsarvik (27) og Andreas Søvik Fossmark (24) fra Vaksdal.

I samme familie Natt til tirsdag besøkte prest Bjørn Tore Sæle familien som like før hadde mistet fire personer i ulykken. Han har vanskelig for å finne ord som kan beskrive den han kaller «en forferdelig tragedie».

- Sammen med legen i Kinsarvik dro jeg hjem til familien, der de pårørende var samlet. Jeg møtte en mor og en far som hadde mistet en sønn og tre svigerbarn, sier Sæle til NTB.

Det var ni familiemedlemmer som hadde leid helikopter for å bygge hytte ved Dalamot i Ullensvang. Fem av dem var kommet fram til Dalamot da de ble vitne til at den siste helikopterturen gikk fryktelig galt.

Det er en tydelig preget prest som beskriver møtet med de pårørende.

- Jeg har vært prest i mange år, men jeg har vanskeligheter med å finne ord som kan beskrive denne opplevelsen. Dette er en familie i dyp sorg, sier Sæle.

Kriseteam I kommunehuset i Kinsarvik er det opprettet et kriseteam for de pårørende.

- Kriseteamet er operativt så lenge det er behov for hjelp. Dette er en stor og tragisk ulykke som har rammet et lite lokalsamfunn. Dette er et sjokk for alle. Nå er det vår oppgave å ta vare på alle de involverte, sier ordfører i Ullensvang, Solfrid Borge.

Tidligere tirsdag var kriseteamet i kontakt med kollegene til den omkomne piloten i helikopterselskapet Airlift.

- Ulykken har påvirket hele organisasjonen, det er viktig å ivareta de ansatte på lik linje med andre pårørende, sier hun.

- Sterke følelser Airlift satte tirsdag alle sine helikoptre på bakken. Sjefen for helikopterselskapet, Johnny Skoglund, reiste til Kinsarvik tirsdag. Helikopteret som styrtet, er ifølge Skoglund den mest brukte typen innen transport.

- Når noe slikt som dette skjer, er det alltid mange som skal mene noe om blant annet årsak og risiko. Vi forholder oss til at det er denne helikoptertypen som brukes i det norske markedet, og som er godkjent av Luftfartstilsynet, sier han. (NTB)

LITE IGJEN AV VRAKET: Da redningsarbeiderne kom frem til vraket i går kveld, var det lite igjen å redde fra flammenes rov. Video: Forsvaret/330 Skvadron
LITE IGJEN AV VRAKET: Da redningsarbeiderne kom frem til vraket i går kveld, var det lite igjen å redde fra flammenes rov. Video: Forsvaret/330 Skvadron Vis mer