HER STO LINE:  Inne på kontoret til kollega Torill Jøranlid sto Line Oma da bomba eksploderte utenfor regjeringskvartalet. Mot alle odds, kom hun uskadd fra det. Foto: Sindre Reinholdt
HER STO LINE: Inne på kontoret til kollega Torill Jøranlid sto Line Oma da bomba eksploderte utenfor regjeringskvartalet. Mot alle odds, kom hun uskadd fra det. Foto: Sindre ReinholdtVis mer

- Vanskelig å forstå at jeg ikke ble truffet av vinduet

Kontoret der Line Oma (24) var da bomba eksploderte er totalskadd, men 24-åringen kom fra det uskadd. Mange av kollegene hennes ønsker ikke å flytte tilbake til bygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inne på dette kontoret i Arbeidsdepartementet sto Line Oma (24) da bomben eksploderte i regjeringskvartalet for nøyaktig tre måneder siden.

- Jeg sto ved siden av skrivebordet og holdt på å sortere noen papirer. Hva som skjedde videre er litt diffust. Jeg husker at jeg ble slengt i bakken. Hele bygningen ristet og det var ting som datt over meg, forteller 24-åringen. 

Da hun reiste seg opp var hun nærmest dekket av støv. 

- Jeg skjønte med en gang at det var skikkelig alvorlig fordi det var så store ødeleggelser. Jeg forsto at jeg måtte komme meg ut, forteller hun. 

Uskadd Mellom flere av kontorene var veggene blåst ut, over alt var det kaos og knust glass. Mot alle odds var Line Oma uskadd. 

- Det er vanskelig å forstå at jeg ikke fikk vinduet i ryggen. Jeg hadde masse glasskår i hodet og nakken, men jeg merket det ikke før jeg kom hjem til mamma seint på kvelden, forteller Line Oma.

Onsdag sa justisminister Knut Storberget at han ikke var sikker på om han ville tilbake på jobb i høyblokka.

S-blokka, bygget der Line Oma jobbet, var også et av dem som ble mest skadd. 24-åringen er ikke så opptatt av om de skal tilbake eller ikke.

- Men mange av mine kolleger sier de helst ikke vil tilbake, eller at det ikke betyr noe for dem. Om bygget blir jevnet med jorden er det
helt greit, sier hun. 

Mistet kollega Til daglig studerer 24-åringen samfunnsgeografi, i tillegg til at hun har en 40 prosent stilling i Arbeidsdepartementet.
22. juli var hun på jobb med to kolleger. Rett før det smalt, gikk de to andre ut av bygningen.
En av dem gikk ned i garasjeanlegget. Den andre, Hanne Løvlie (30), gikk ut på plassen forran bygget for å levere noe. Hun overlevde ikke den kraftige eksplosjonen.

Tapet av kollegaen og venninnen har for Oma vært det som har vært vanskeligst i tiden etter terroren.

- Jeg tenker på hvor skjørt livet er og at man må bruke det for det det er verdt, sier Oma, som ikke alltid føler at hun klarer å etterleve dette.

- Jeg er nesten skuffet over meg selv for at jeg ikke klarer å leve mer i nuet, sier Oma.

SLENGT I BAKKEN: Line Oma peker hvor hun var da bomba i regjeringskvartalet gikk av 22. juli. Hun ble slengt i bakken, men kom fra det i live. Foto: Jacques Hvistendahl
SLENGT I BAKKEN: Line Oma peker hvor hun var da bomba i regjeringskvartalet gikk av 22. juli. Hun ble slengt i bakken, men kom fra det i live. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer