LAVESTE PRIS: En arbeider på vei på jobb på en industriarbeisplass i Jiayugun om lag 2 000 kilometer fra Beijing i april i år. - Det er vanskelig å forstå kostnadsnivået i kinesisk industri, sier styreleder i magnesiumoksydfabrikk i Porsgrunn, som nå legger  ned 100 arbeidsplasser etter å ha blitt utkonkurrert av priser fra Kina. Illsutrasjonsfoto: Nicolaus Asfouri / AFP/NTB Scanpix.
LAVESTE PRIS: En arbeider på vei på jobb på en industriarbeisplass i Jiayugun om lag 2 000 kilometer fra Beijing i april i år. - Det er vanskelig å forstå kostnadsnivået i kinesisk industri, sier styreleder i magnesiumoksydfabrikk i Porsgrunn, som nå legger  ned 100 arbeidsplasser etter å ha blitt utkonkurrert av priser fra Kina. Illsutrasjonsfoto: Nicolaus Asfouri / AFP/NTB Scanpix.Vis mer

- Vanskelig å forstå kostnadsnivået i Kina

100 ansatte mister jobben på industribedrift i Porsgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 ansatte i bedriften RHI på Herøya Industripark i Porsgrunn mistet mandag jobbene sine.

Samtlige ansatte har fått tilbud om sluttpakker.

- Dette er selvfølgelig en vond dag for alle. Selv om det er en variert industriproduksjon i Grenland, vil dette skape vanskeligheter for mange av våre ansatte, sier styremedlem Carl Christiansen i det norske RHI-styret til NRK.

Kun 40 beholder jobben sin etter at konsernet har valgt å legge ned den største av to RHI-fabrikker på Herøya, skriver Varden.

RHI Normaq AS, som produserer ulike typer magnesiumoksid, har hovedeiere fra Østerrike og startet opp på Herøya i 2012.

- Vanskelig å forstå

Selskapet besluttet for to uker siden å stenge deler av fabrikken, fordi den ikke klarte å konkurrere prismessig med kinesiske produsenter.

- Vi møter et kostnadsnivå fra kinesiske konkurrenter som er vanskelig å forstå og som vi ikke kan møte her i Porsgrunn, sier styremedlem Carl Christiansen til NRK.

Samtidig informerte ledelsen om at den skulle bruke to-tre uker på å se nærmere på framtiden for produksjonen og de ansatte.

Ifølge Christiansen kan fabrikken startes opp igjen dersom situasjonen i markedet tillater det.

(NTB).