- Vanskelig å gjennomføre avhørene

Kjæresten til 18-åringen som ble drept i Oslo natt til søndag er siktet for brudd på våpenloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 23-åringen har i ettermiddag og kveld vært i avhør hos politiet. Dette er nå avbrutt. Mannen er siktet for overtredelse av våpenloven «ved å ha vært i besittelse av et skytevåpen i leiligheten i tiden forut for søndag», ifølge en pressemelding fra politiet.

- Har politiet noen mistanke om at dette er det samme som drapsvåpenet?

- Føreløpig ser vi dette isolert, men det er klart vi sjekker så godt vi kan, sier politinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Vanskelige avhør

Mannen skal ha vært sterkt medtatt etter hendelsen, og har fått psykiatrisk behandling.

- Det er svært vanskelig å gjennomføre avhør fordi mannen er i så dårlig forfatning. Han er meget berørt over å ha vært så nær opp til hendelsen. Han har vanskelig for å uttrykke seg, sier Kristiansen.

- Fester politiet lit til mannens forklaring?

- Jeg vil ikke gi noe svar på det. Han har gitt lite fordi avhørene har vært vanskelig. Men vi vil kontrolle de opp mot de opplysningene vi har, sier Kristiansen.

Våpen funnet

Den 18-årige kvinnen ble skutt og drept i en leilighet på Teisen i Oslo. Politiet fikk melding om hendelsen kl. 02.10.

Ifølge opplysninger fra kjæresten skal det ha kommet inn en annen mann iført finlandshette i leiligheten. Den nyankomne skal uten videre ha skutt kvinnen med ett skudd fra en pistol. Deretter stakk han av fra stedet til fots.

Bevæpnet politi med hunder har i hele dag saumfart området på jakt etter gjerningsmannen. Det antatte gjerningsvåpenet ble funnet etter kort tids leting i nærområdet. Politiet opplyser at våpenet er en pistol.

Var først i live

Kvinnen var fortsatt i live da ambulansepersonell ankom åstedet, men livet stod ikke til å redde.

Politiet ville søndag formiddag foreløpig ikke gå ut med identiteten på den 18 år gamle kvinnen som ble skutt og drept.

- Vi har fått inn en del tips i løpet av dagen, men er fortsatt veldig interessert i eventuelle vitneobservasjoner, sier Kristiansen.

Kriminalomsorgens Utdanningssenter (KRUS) som blant annet omfatter Fengselsskolen, holder til i Teisenveien 5, der drapet ble begått.

Forsvarsadvokat Hanna Fossen Blom sier til Dagbladet.no at hennes klient fortsatt er i sjokk:

- Jeg kom inn i avhøret i kveld på et tidspunkt der avhøret var i ferd med å bli avbrutt. 23-åringen er nå til medisinsk vurdering hos legevakten. Han er i sjokk, og ute av stand til å forklare seg, sier 23-åringens advokat, Hanna Fossen Blom, til Dagbladet.no.

LETER ETTER SPOR: Kriminalteknikere fra Kripos utenfor leiligheten på Teisen hvor en 18 år gammel jente ble skutt og drept natt til søndag.
DRAPSALARMEN GIKK: Gjerningsmannen som stakk fra stedet skal være av pakistansk opprinnelse ifølge vitneutsagn. Drapet skjedde ved 2-tiden på natten.