- Vanskelig å høre om slik rå brutalitet

Martine Vik Magnussens foreldre var til stede i London under høring om datterens drap og voldtekt.

PREGET: Martines foreldre Odd Petter Magnussen og Kristin Vik måtte holde ut påkjenningen ved å sitte i rettssalen og høre detaljer om datterens drap og voldtekt. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
PREGET: Martines foreldre Odd Petter Magnussen og Kristin Vik måtte holde ut påkjenningen ved å sitte i rettssalen og høre detaljer om datterens drap og voldtekt. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): I dag holdt britisk rettsvesen høring i Martine-saken. Westminster Coroner's Court fikk høre rettsmedisinere og politifolk, inkludert tjenestemannen som fant den norske 23-åringen drept, forklare seg.

Til stede i rettssalen var Martines foreldre, Kristin Vik og Odd Petter Magnussen. Magnussen stilte selv i vitneboksen.

Smuglet inn bakveien Vik og Magnussen ankom rettsbygningen kort tid før vitnemålene skulle starte. De to ble smuglet inn bakveien, og måtte høre detaljer om datterens drap og voldtekt.- Vi var forberedt på dette, men det var vanskelig å høre beskrivelser av slik rå brutalitet, sier Odd Petter Magnussen til Dagbladet.

Ekskona brast flere ganger i gråt i rettssalen, der mellom 30 og 40 norske og britiske journalister var til stede; saken har vakt internasjonal oppsikt og følges med stor interesse i Storbritannia. Det er nå over to og et halvt år siden den norske studenten ble funnet drept og voldtatt i kjelleren på en fasjonabel bygård i London. Jevnaldrende Farouk Abdulhak er siktet for ugjerningen, men flyktet til Jemen før han kunne pågripes. Jemenittiske myndigheter har nektet å utlevere ham til Storbritannia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer