- Vanskelig å se forskjell på en naken prostituert og en vanlig naken dame

Dominique Strauss-Kahn i avhør om omfattende prostitusjonsring i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter avhørene av Dominique Strauss-Kahn i forbindelse med en omfattende prostitusjonsring som har blitt rullet opp i Frankrike. Den tidligere IMF-sjefen skal ha vært en fast gjest på ulovlige orgier på to forskjellige luksushoteller i byen Lille nord i landet.

Det var Strauss-Kahn som i fjor selv ba om å bli avhørt i saken. Han mente hans navn ville bli renvasket om han fikk forklare seg.

Hans advokater uttalte at de ville ta et oppgjør med «lynsjingen» av Strauss-Kahn i media og at internasjonal presse feilaktig koblet ham til sexfester med prostituerte i Europa og USA.

- VIL RENVASKES: Dominique Strauss-Kahn ville selv avhøres av politiet og mener avhørene kan være med på å renvaske hans navnm i forbindelse med den omfattende prostitusjonsskandalen. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
- VIL RENVASKES: Dominique Strauss-Kahn ville selv avhøres av politiet og mener avhørene kan være med på å renvaske hans navnm i forbindelse med den omfattende prostitusjonsskandalen. Foto: EPA/JULIEN WARNAND Vis mer

Byen Lille, nord i Frankrike, skal ha fungert som en slags base for det høyprofilerte prostitusjonsnettverket.

«Affaire du Carlton» Franske medier har døpt den mye omtalte skandalen «Affaire du Carlton», eller «Carlton-affæren», etter et av de to luksuriøse hotellene hvor orgiene skal ha funnet sted.

Den angivelige protitusjonsringen føyer seg inn i rekken av flere sexskandaler for Strauss-Kahn.

I 2011 måtte han til slutt gå av som sjef for IMF etter å ha blitt anklaget for å ha forgrepet seg på en stuepike på et hotell i New York.

AVHØRES: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er i dag inne til avhør i forbindelse med en omfattende prostitusjonsring. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
AVHØRES: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er i dag inne til avhør i forbindelse med en omfattende prostitusjonsring. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer

Strauss-Kahn ble sett på som en av de fremste kandidatene ved det kommende presidentvalget, men også presidentdrømmen forsvant da skandalen begynte å rulle opp. Politiet kom til slutt frem til at stuepiken hadde løyet om en rekke forhold, og Strauss-Kahn ble løslatt.

- Vanskelig å skille Etter episoden i New York kom den franske journalisten Tristane Banon frem og fortalte at Strauss-Kahn hadde kommet med grove, seksuelle tilnærmelser ovenfor henne i november 2003. Aktoratet vedtok å droppe anklagene på grunn av manglende bevis.

Det antas at dagens avhør vil vare i minst 48 timer, og etterforskerne ønsker nå å komme til bunns i hvor mye den tidligere IMF-sjefen faktisk vet om personene som står bak den ulovlige prostitusjonsringen.

En av hans advokater, Henri Leclerc, sier Strauss-Kahn ikke visste at kvinnene som deltok i orgiene var prostituerte.

LUKSUSHOTELL: Inngangen til et av luksushotellene hvor flere av de ulovlige prostitusjonsorgiene skal ha blitt arrangert. Foto: EPA/IAN LANGSDON
LUKSUSHOTELL: Inngangen til et av luksushotellene hvor flere av de ulovlige prostitusjonsorgiene skal ha blitt arrangert. Foto: EPA/IAN LANGSDON Vis mer

- Han kunne lett ikke ha visst det, fordi, som du kanskje kan tenke deg, er man ikke alltid påkledd på slike fester, og jeg utfordrer deg til å klare skille en naken prostituert fra en vanlig naken dame, sa han til den franske radiokanalen Europe 1 i desember.

Politiet mistenker også at de prostituerte kan ha blitt betalt med penger fra et stort, fransk byggefirma.

I ILDEN: Dominique Strauss-Kahn ønsket selv å forklare seg. Foto: REUTERS/Jason Lee
I ILDEN: Dominique Strauss-Kahn ønsket selv å forklare seg. Foto: REUTERS/Jason Lee Vis mer