Ett år siden KrF gikk inn i regjering

- Vanskelig å se hvordan dette lander

Svake målinger og mulig regjeringskrise til tross: Kjell Ingolf Ropstad mener det er fullt mulig å løfte KrF over 10 prosent igjen.

TOBARNSPAPPA: KrFs første år i Solberg-regjeringen ble begivenhetsrikt for Kjell Ingolf Ropstad. Han ble KrF-leder, statsråd og tobarnspappa. Her følger barne- og familieministeren Anna Louisa (3) i barnehagen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TOBARNSPAPPA: KrFs første år i Solberg-regjeringen ble begivenhetsrikt for Kjell Ingolf Ropstad. Han ble KrF-leder, statsråd og tobarnspappa. Her følger barne- og familieministeren Anna Louisa (3) i barnehagen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I KrF så har vi vært med på større oppstandelser enn den som nå trengs for at Solberg-regjeringen kan gjenvinne makta i 2021, sier Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet.

KrF-lederen drømmer om å kopiere suksessen til Valgerd Svarstad Haugland og lar seg ikke prege av de siste dagers opphetede IS-drama, der Frp truer med å forlate regjeringen.

- Det er mange fordeler med å være en del av en flertallsregjering, det håper jeg de andre partiene også ser. Akkurat nå er det vanskelig å se hvordan dette lander, sier han.

Og legger til:

- De fire regjeringspartiene har kommet frem til veldig mange gode løsninger for landet. Og vi har over tid vist at vi har ført en politikk som har bidratt til å skape nye arbeidsplasser, holde ledigheten lav samtidig som vi omstiller økonomien slik at vi skal ha noe å leve av etter oljen.

Første år

KrF markerer i disse dager sitt første år i regjering. For Kjell Ingolf Ropstad har det vært begivenhetsrike 12 måneder, der han ble partileder, statsråd og tobarnspappa.

Anna Louisa (3) ble storesøster til Bjørn Wilhelm 7. oktober, på dagen da regjeringen la fram statsbudsjettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer