Vanskelig å slukke brann på lastebåt

Mannskaper fra brannvesenet i Bergen gikk ved 22.30-tiden tirsdag kveld om bord i lastebåten «Rollnes» som sto i brann i Korsfjorden sør for Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brannbåt med vannkanoner lå ved siden av det over 100 meter lange lasteskipet. Brannbåten skulle forsøke å kjøle ned maskinrommet på lasteskipet slik at røykdykkere fra brannvesenet kunne komme til for å slukke brannen.

Brannen ble meldt av mannskapet på «Rollnes» ved 19.45-tiden tirsdag kveld. En av mannskapet hadde fått brannskader under forsøk på slokking, og han ble hentet av et ambulansehelikopter og brakt til Haukeland sykehus i Bergen. De øvrige av mannskapet ble på båten for å fortsette slukningsarbeidet.

Fikk hjelp

Den brennende lastebåten, som er registrert på Kypros, ligger midtfjords i Korsfjorden, mellom Austevoll og Sotra. Den er for lang til at den kan slepes til kai, og slukningsarbeidet må derfo r foregå til sjøs. Brannvesenet i Bergen regner med en vanskelig jobb natt til onsdag. - Skipsbranner er alltid vanskelige å slukke. Vi vil nå forsøke å kjøle ned området der det brenner slik at røykdykkere kan ta seg ned i maskinrommet, forteller brannsjef Helge Eidsnes i Bergen til NTB ved 23-tiden. Han opplyser at brannvesenet hadde sendt til sammen 11 mann om bord i lastebåten, av dem er seks røykdykkere. En annen gruppe på seks røykdykkere ble holdt i beredskap for å kunne avløse sine kolleger.

Bra vær

Eidsnes opplyser at det er forholdsvis bra vær i området. Foruten brannbåten fra Bergen ligger det flere skip rundt havaristen. Hovedredningssentralen på Sola opplyser at et Sea King redningshelikopter vil holde seg i nærheten av den brennende båten utover natten i tilfelle det skulle oppstå akutt behov for evakuering. To loser var tatt i land i løpet av kvelden, mens resten av mannskapet, ni mann, fortsatt var om bord og skulle hjelpe til med slukningsarbeidet. (NTB)