TRAKK SEG: Helge Solum Larsen trakk seg fra vervet som nestleder i Venstre da han ble siktet for voldtekt. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TRAKK SEG: Helge Solum Larsen trakk seg fra vervet som nestleder i Venstre da han ble siktet for voldtekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Vanskelig å snakke om det som har skjedd

Men voldtektssiktede Helge Solum Larsen er lettet etter at han fikk forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen ble i går grundig avhørt i fire timer om hva som skjedde mellom ham og 17-åringen han er siktet for å ha voldtatt på Ryfylke Fjordhotel.

- Han opplevde avhøret som krevende fordi han ikke er i helsemessig god form, men han er glad og lettet for å ha gjort det. Han har jo hele tiden hatt ønske om å få forklart seg om sin side av historien så raskt som mulig, sier forsvarer Inger Marie Sunde til Dagbladet.

- Vanskelig å snakke om Sunde opplyser at Solum Larsen var opptatt av å forklare seg uten kjennskap til verken saksdokumenter eller mediedekningen.

- Han har tidligere opplyst at han har opptrådt moralsk forkastelig, og det er derfor vanskelig å snakke om det som har skjedd, sier Sunde.

I avhør sa Solum Larsen at han mener han ikke har gjort noe straffbart.

- Bedre form Advokat Sunde sier til Dagbladet at den tidligere Venstre-nestlederen har blitt i bedre form.

- Han har vært veldig langt nede, men det går sakte men sikkert bedre. Nå er han opptatt av å få oppklart saken, sier hun.

KREVENDE: Advokat Inger Marie Sunde forteller at Helge Solum Larsen opplevde avhøret som krevende, men er lettet av å være ferdig med det første avhøret. Foto: Leif Stang
KREVENDE: Advokat Inger Marie Sunde forteller at Helge Solum Larsen opplevde avhøret som krevende, men er lettet av å være ferdig med det første avhøret. Foto: Leif Stang Vis mer