Corona

- Vanskelig balansegang

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier det er en vanskelig å finne ut av når det er trygt nok til at man kan gjenåpne, uten at det fører til økt smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 16 vil Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fortelle hvilke tiltak som skal gjelde i hovedstaden i første halvdel av mai.

Da assisterende helsedirektør Espen Nakstad gjestet Dagbladet TVs studio for å svare på coronaspørsmål tirsdag formiddag, påpekte han at det er mange positive utviklingstrekk i Oslo nå.

- Smitten har gått nedover i en hel måned, selv om det er ganske høye smittenivåer noen steder i Oslo, sa Nakstad.

- En annen situasjon

- Det går vel mot en rimelig beskjeden gjenåpning av noen felter. Hva er det naturlig å begynne på i Oslo nå, tenker du?

- Det er veldig vanskelig å si. Oslo har også de nasjonale tiltakene å forholde seg til. Det er ekstra strenge tiltak i Oslo og i mange kommuner i Viken. Dette blir en vurdering av hva som tar ned byrden på folk i størst mulig grad, samtidig som det ikke får store konsekvenser i form av økt smittespredning, svarte Nakstad.

Det første skrittet man gjorde nasjonalt, var å gå tilbake på ordningen før påske, slik at man kunne ha mer besøk, viste han blant annet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.