Vanskelig drapssak i Kristiansand

Begge de to jentene som har vært savnet i Kristiansand i er funnet drept i et område der leteaksjonen har pågått de siste to døgnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskere fra Kriminalpolitisentralen i Oslo (Kripos) er nå på vei til Kristiansand for å bistå i jakten på en eller flere eventuelle drapsmenn.

Platspose utslagsgivende

Kripos har sendt både taktiske og tekniske etterforskere til stedet.

Det var funnet av en plastpose med badetøy tidligere i dag som satt politiet på sporet av de to savnede jentene.

Plastposen inneholdt to badedrakter og en flaske brus. Posen tilhørete jentene. Da posen ble funnet sperret politiet av et større område. I følge NRK skal klærne i plastposen ha vært blodige.

Funnet i leteområde

Jentene ble funnet døde i dette området klokken 20.35 i kveld. De to ble funnet ved 2. stampe i Baneheia-området, et område som har vært gjennomsøkt. Politiet opplyser at likene ble oversett fordi det kun var foretatt et grovsøk i dette området. I kveld ble det gått manngard i området, og det var da posen og jentene ble funnet.

Drap raskt konstatert

Det ble raskt slått fast at de utsatt for en kriminell handling. Politiet ønsker ikke å si noe om funnstedet. Heller ikke om jentene ble funnet sammen eller om de kan ha blitt drept på funnstedet.

Jentene ble funnet et godt stykke fra stedet der plastposen lå. Dette området skal ligge omtrent midt mellom huset der jentene dro fra fredag og badeplassen de hadde planlagt å besøke.

Tidligere i dag etterlyste politiet en mann som er sett gående i det aktuelle området med en hund. Mannen, som er i 30-årene, ble sett sammen med to barn fredag kveld. Et av barna bar et badehåndklede.

Etterlyser vitner

Politiet har kartlagt mange menneskers bevegelser i området de siste to døgnene, men foreløpig er det ingen som har sett jentene.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) har vært forsvunnet siden fredag kveld da de gikk for å bade. Siden har ingen sett dem. Over 500 personer har deltatt i søket etter de to jentene.