Vanskelig oppgjør tror Webster

- Det er for tidlig å si noe om resultatet av meklingen for de verkstedansatte, ingenting er avklart, sa riksmeklingsmann Reidar Webster etter at første meklingsdag for verkstedindustrien var ferdig i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Webster vil etter første dags mekling i tariffoppgjøret mellom Fellesforbundets og Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) heller ikke si om det er enkelte områder som peker seg ut som spesielt vanskelige.

- Men verkstedoppgjøret i år blir like vanskelig som i 1996, sier han.

Selv om det ifølge Webster er færre uløste saker i meklingen denne gangen enn i 1996, så tror han at partene nå vil stå hardere på enkelte krav. Likevel viser Webster til at partene i 1996 kom fram til et anbefalt resultat. Det ble imidlertid forkastet av verkstedarbeiderne som så gikk ut i streik.

I 1996 var det særlig meklingsresultatets anbefalinger i spørsmålet om avtalefestet pensjon og kronetillegget som førte til streik. Spørsmålet om etterutdanningsreformen gjorde også at meklingen ble teknisk vanskeligere den gangen enn nå, opplyser Webster.

Fellesforbundet har ennå ikke lagt fram noen kronekrav. At kronekravet kommer seint i meklingene, har vært en tradisjon de siste ti årene. Webster har en mening om hvorfor det er blitt slik, men han vil ikke si noe om dette forholdet offentlig.