Vanskelig start

FROGNER (Dagbladet.no): Når Veronica Orderud stiller seg i vitneboksen klokka 9 i dag tidlig har hun fått mange ubehagelige overraskelser allerede. Telefonterror er hennes minste problem. Dagbladet.no følger Veronicas forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ble det kjent at det verserer et SMS-kjedebrev som oppfordrer folk til å ringe til Veronica Oreruds telefon. Ifølge hennes forsvarer Frode Sulland dreier det seg ikke om sjikanøse telefonoppringninger, men hun måtte til slutt slå av telefonen etter all pågangen.

Større problemer

Veronica får atskillig større vansker å stri med når hun i dag skal eksamineres av statsadvokatene Maurud og Thue. De to har tidligere klart å torpedere ektemannen Pers troverdighet. Spørsmålet er om Veronica klarer å gi en plausibel forklaring på endel sentrale punkter.

- Hvorfor løy hun så lenge om skytingen på Orderud gård lille julaften 1998?

- Hvordan forklarer Veronica at blant annet adoptivfaren Sverre Kirkemo mener hun har hatt identiske støvletter som de det ble funnet avtrykk av på åstedet?

I tillegg forårsaker trolig VGs oppslag om funn av patronhylser også endel bekymring. Avisa skriver at politiet i går fant tomhylser ved Gjersjøen, de kan ha de samme merkene som hylsene som ble funnet på åstedet. Et vitne mener han så Veronica og Lars ha skyteøvelser i dette området før drapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer