Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant 12 millioner - ga bort hele gevinsten

Lørdag 2. juni ble Arnfinn Olsen (60) lottomillionær. Nå har han gitt bort alle pengene.

GA BORT MILLIONGEVINSTEN: Arnfinn Olsen (60) vant lørdag 2. juni 12 millioner kroner i Lotto. Nå er hele gevinsten gitt bort og Olsen sier det er en fantastisk følelse å dele med andre som trenger pengene mer. Foto: Privat
GA BORT MILLIONGEVINSTEN: Arnfinn Olsen (60) vant lørdag 2. juni 12 millioner kroner i Lotto. Nå er hele gevinsten gitt bort og Olsen sier det er en fantastisk følelse å dele med andre som trenger pengene mer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag for to uker siden ringte Norsk Tipping og fortalte Arnfinn Olsen gladnyheten. Han hadde vunnet 12 228 410 kroner i Lotto.

- Jeg skjønte ikke så mye av den telefonen fra Norsk Tipping, og det var helt uvirkelig å vinne så mye penger. Jeg har alltid drømt om å vinne, men det skjer jo kun alle andre, sier Olsen til Dagbladet.

Lang tids sykdom Olsen forteller til Dagbladet at han over en lengre periode har vært syk og sengeliggende. Derfor ville han gi bort pengene til noen som trengte dem mer enn ham selv.

- Jeg ville gi bort pengene ettersom jeg ikke får glede av dem selv. Jeg har i lang tid vært sengeliggende med kols, og jeg har kun ti prosent lungekapasitet igjen. Jeg har det mye bedre ved å gi bort pengene enn å ha dem stående på en konto, sier Olsen.

I begynnelsen ønsket ikke lottomillionæren å dele nyheten med bygda, men ryktene spredte seg raskt om en ny lokal lottomillionær.

- Jeg holdt det skjult en god stund, men spekulasjonene florerte i bygda. Ettersom jeg ikke ville holde folk på pinebenken for lang tid, valgte jeg å gå til lokalavisa med nyheten, sier han videre.

Gledeshyl Olsen valgte å gi milliongevinsten til sine tre barn ettersom han ikke trengte pengene selv.

- Det ble jubel i stua for å si det sånn og gledeshylene satt løst. De ble overrasket over at jeg delte ut alle pengene, sier Olsen.

- Nå har jeg gjort barna mine gjeldsfrie og det føles fantastisk å ha gitt bort alle pengene. Det største man kan oppnå er å gi bort penger til noen som trenger dem mer enn deg selv. Ingenting gleder hjertet mitt mer, sier han videre.

Når han nå har valgt å stå fram med historien, er han ikke redd for at folk skal storme inn døra.

- Nå er det ingen penger igjen og alt er gitt bort. Om folk vil besøke meg setter jeg stor pris på det. En kaffekopp skal dem alltids få, men mer kan jeg ikke tilby, humrer han.

«Den siste reise» Dagbladet spurte om lottomillionæren hadde satt noen kroner av til seg selv.

- Ja jeg har satt av litt penger, og disse står på en konto som heter «Den siste reise». Her overførte jeg 100 000 kroner som skal dekke gravferden min, når den tid kommer, sier Olsen.

Han forteller videre at ingen skal ha utlegg når han dør.

- Jeg vil ikke at noen gjenlevende skal ha utgifter når min tid er inne. Derfor har jeg holdt av disse pengene fra gevinsten. Når jeg går bort skal disse pengene brukes til å dekke dette, sier Olsen til Dagbladet.

Norsk Tipping bekrefter Roar Jødahl er kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping og han bekrefter Olsens storgevinst 2. juni.

Jødahl kan ikke huske andre lottovinnere som gir bort alle millionene.

- Vi følger ikke hver enkelt, men dette er ikke vanlig. Jeg vet at det er gitt bort noen kroner til gode formål, men jeg kjenner ikke til noen som fullt og helt overlater pengene andre, sier han til Dagbladet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling