RAUSE KOMPISER: For 36 år siden satt Per Harald Pettersen (t.h) og Jørn Sørlie sammen i militæret og inngikk en gullkantet avtale om å dele lottogevinster likt. På fredag vant Sørlie 1,2 millioner. Foto: Privat
RAUSE KOMPISER: For 36 år siden satt Per Harald Pettersen (t.h) og Jørn Sørlie sammen i militæret og inngikk en gullkantet avtale om å dele lottogevinster likt. På fredag vant Sørlie 1,2 millioner. Foto: PrivatVis mer

Vant 1,2 millioner - ga halvparten til naboen

Inngikk avtalen i militæret for 36 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Jørn Sørlie (57) fra Fetsund i Akershus vant 1,2 millioner på Norsk Tipping, var han ikke i tvil om at den første telefonen skulle gå til bestekompis og nabo Per Harald Pettersen.

- Det hele starta på røykerommet på Sessvollmoen i 1980. Jeg og Per Harald var gardister og venner i militæret, og en kveld satt vi  sammen med hver vår øl og pratet om å tippe på lotteri. Sammen hadde vi jo dobbelt så stor sjanse å vinne! Slik ble avtalen til. Vant en av oss, skulle vi dele premien likt, forteller Sørlie.
 
De har vært bestekompiser siden, er naboer både hjemme og på hytta. Og den 36 år gamle avtalen er fortsatt like gyldig.

- Jeg kunne ikke vente med å fortelle ham det. En tilfeldighet gjorde at sønnen min fikk vite det før han, men Per Harald var den første jeg ringte. Vi er gode venner som alltid hjelper og støtter hverandre, så det var aldri et alternativ å ikke gi han halvparten. Gleden av å vinne ble dessuten enda større når jeg kunne dele den med min beste venn, sier den ferske lottomillionæren.
Et unikt vennskap
Per Harald Pettersen satt i bilen på vei til å hente familiens nye valp da han fikk telefonen.

- Jeg trodde først han snakket om en av småsummene vi vinner inn imellom. Vi ringer hverandre uansett om det er 400 kroner eller noen tusenlapper. Det var derfor litt av ett sjokk å få vite at jeg virkelig hadde vunnet i lotto, forteller Pettersen.

- Det er som Jørn sier så fint: Vennskapet vårt er uansett verdt mer enn 600.000 kroner. Bunnsolid og unikt siden den dagen vi møttes. Neste gang er det min tur å vinne. Da får selvfølgelig Jørn halvparten, sier Pettersen.

Vant tre ganger på ei uke
Da Sørlie fikk telefonen som hovedvinner i Nabolaget, trodde han nesten ikke på det. I tillegg hadde han to andre gyldige spill inne, og kunne plusse på ytterlige 200.000 kroner i premiepotten.

- Og på onsdag vant jeg 6000 kroner på Vikinglotto. Det var en fin uke for meg og Per Harald ja, ler han.

Feirer med ferietur
De to kompisene har ikke rukket å feire enda, men skal på en lenge avtalt fisketur i helga.

- Utenom det har det dryppet litt penger på ungene, og resten skal spares til en måneds ferietur til New Zealand om noen år. Samboeren er hysterisk Ringenes herre fan, og jeg er glad i fjell og natur, så da var det lett å kombinere, avslutter Sørlie.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram