Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant 12 millioner - «tyvärr ingen gevinst»

Her er lotteriet som regjeringen vil la utfordre Norsk Tipping.

 DER KJENDISER ER SAMLET:  Sjefen for det svenske Postkodelotteriet, Niclas Kjellström-Matseke, dukket opp i Parki City like før jul i fjor med en sjekk på 350 000 dollar til organisasjonen Waterkeeper Alliance. Foto: Mark Davis/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
DER KJENDISER ER SAMLET: Sjefen for det svenske Postkodelotteriet, Niclas Kjellström-Matseke, dukket opp i Parki City like før jul i fjor med en sjekk på 350 000 dollar til organisasjonen Waterkeeper Alliance. Foto: Mark Davis/Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kulturminister Thorhild Widveys (H) initiativ for å bryte spillmonopolet til Norsk Tipping ved å slippe til det private, Nederland-baserte Postkodelotteriet, har allerede høstet kraftig motstand fra det statlige tippeselskapet selv, fra deres største pengemottaker Norges Idrettsforbund og fra opposisjonen på Stortinget.

Slik presenterer Norsk PostkodeForening seg selv.

Styreleder er tidligere Plan Norge-sjef Sandro Parmeggiani med Tove Paule, Magne Furuholmen, Didirik Cappelen og Ute Meta Bauer som styremedlemmer.

I Sverige kjemper flere vinnere om å få utbetalt gevinstene på elektroniske «skrapelodd» kjøpt på Postkodelotteriets hjemmeside. 

Storbritannia, Sverige og Nederland er de tre europeiske landene der lotteriet er etablert.

- Rundlurt Aftonbladet skriver i dag at flere svenske spillere føler seg rundlurt av Postkodelotteriet.

Blant dem er en kvinne som «vant» 12 millioner kroner en gang og 800 000 kroner en annen gang med tre like beløp på loddene.

Både Postkodelotteriet og Lotteriinspektionen (tilsvarende det norske Lotteritilsynet) har nektet å gi Aftonbladet innsyn i klagesaker. Men den svenske kammerrätten har nå gitt den svenske storavisa medhold i kravet om å få tilgang til sakens dokumenter.

Der opplyser Lotteriinspektionens sjefsjurist John Röhr at det har vært en feil i lotteriets programvare.

Hemmelig forlik Og Postkodelotteriet har strukket seg til et hemmelig forlik med kvinnen som trodde hun hadde gjort det store varpet - og tre spillere til.

Det var i mai i fjor at kvinnen fikk storgevinster på to lodd.

Allikevel fikk hun beskjeden «Tyvärr ingen gevinst den här gången. Vill du försöka igen?»

Hun fotograferte vinnerloddene med digitalkamera.

Holde kjeft Nå vil ikke kvinnen la seg intervjue.

Postkodelotteriets svenske markedsdirektør Anders Årbrandt bekrefter overfor Aftonbladet at lotteriet har inngått en hemmelig avtale på «en bra måte», der beløpet av hemmelig og partene har inngått avtale om ikke å uttale seg om forliket.

Ifølge hjemmesiden til lotteriets eier Novamedia er både tidligere USA-president Bill Clinton og tidligere fredsprisvinner Muhammad Yunus blant lotteriets internasjonale ambassadører.

Hele Norges coronakart