Vant 12 millioner - «tyvärr ingen gevinst»

Her er lotteriet som regjeringen vil la utfordre Norsk Tipping.

DER KJENDISER ER SAMLET:  Sjefen for det svenske Postkodelotteriet, Niclas Kjellström-Matseke, dukket opp i Parki City like før jul i fjor med en sjekk på 350 000 dollar til organisasjonen Waterkeeper Alliance. Foto: Mark Davis/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
DER KJENDISER ER SAMLET: Sjefen for det svenske Postkodelotteriet, Niclas Kjellström-Matseke, dukket opp i Parki City like før jul i fjor med en sjekk på 350 000 dollar til organisasjonen Waterkeeper Alliance. Foto: Mark Davis/Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturminister Thorhild Widveys (H) initiativ for å bryte spillmonopolet til Norsk Tipping ved å slippe til det private, Nederland-baserte Postkodelotteriet, har allerede høstet kraftig motstand fra det statlige tippeselskapet selv, fra deres største pengemottaker Norges Idrettsforbund og fra opposisjonen på Stortinget.

Slik presenterer Norsk PostkodeForening seg selv.

Styreleder er tidligere Plan Norge-sjef Sandro Parmeggiani med Tove Paule, Magne Furuholmen, Didirik Cappelen og Ute Meta Bauer som styremedlemmer.

I Sverige kjemper flere vinnere om å få utbetalt gevinstene på elektroniske «skrapelodd» kjøpt på Postkodelotteriets hjemmeside. 

Storbritannia, Sverige og Nederland er de tre europeiske landene der lotteriet er etablert.

- Rundlurt Aftonbladet skriver i dag at flere svenske spillere føler seg rundlurt av Postkodelotteriet.

Blant dem er en kvinne som «vant» 12 millioner kroner en gang og 800 000 kroner en annen gang med tre like beløp på loddene.

Både Postkodelotteriet og Lotteriinspektionen (tilsvarende det norske Lotteritilsynet) har nektet å gi Aftonbladet innsyn i klagesaker. Men den svenske kammerrätten har nå gitt den svenske storavisa medhold i kravet om å få tilgang til sakens dokumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer