Vant 13,3 milliarder kroner i tidenes jackpot

Den største premiepotten i USAs historie.

TIPPEFEBER: USA har vært rammet av en tippefeber som har økt i takt med jackpotten i lotteriet Mega Millions. Foto: Frederic Brown / AP / NTB Scanpix
TIPPEFEBER: USA har vært rammet av en tippefeber som har økt i takt med jackpotten i lotteriet Mega Millions. Foto: Frederic Brown / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USA har vært grepet av tippe-feber den siste tida, etter at premiepotten i lotteriet Mega Millions vokste til 1,6 milliarder dollar.

Det er den største premiepotten i USAs historie, med god margin.

Bare torsdag forrige uke ble det kjøpt 200 kuponger i sekundet i California, ifølge nyhetsbyrået AP. Fredag ble det solgt 9100 kuponger i minuttet, i løpet av en totimersperiode, ifølge Washington Post. Og i Virginia anslår man å ha solgt kuponger for 19 millioner dollar fra fredag og fram til i dag.

Klokka 5 onsdag morgen ble Mega Millions-trekningen utført, og like etter klokka 10.00 norsk tid ble det klart at en heldig person har stukket av men hele potten som tilsvarer rundt 13,3 milliarder norske kroner.

Ifølge britiske Sky News er det en hittil ukjent kjøper av en lottokupong i den amerikanske delstaten Sør-Carolina som nå kan kalle seg mangemilliardær.

Men det er verdt å merke seg at dette er før skatt. Mega Millions uttaler også at man kan velge mellom å ta omtrent 905 millioner dollar i en engangssum, eller å få premien i årlige utbetalinger over 30 år.

Ifølge AP vil man sitte igjen med omtrent halvparten av summen etter å ha betalt skatt om man velger å ta ut premien i en engangssum. Derfor vil man sitte igjen med mer penger til slutt om man velger årlige utbetalinger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer