Vant 13,3 milliarder kroner i tidenes jackpot

Den største premiepotten i USAs historie.

TIPPEFEBER: USA har vært rammet av en tippefeber som har økt i takt med jackpotten i lotteriet Mega Millions. Foto: Frederic Brown / AP / NTB Scanpix
TIPPEFEBER: USA har vært rammet av en tippefeber som har økt i takt med jackpotten i lotteriet Mega Millions. Foto: Frederic Brown / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USA har vært grepet av tippe-feber den siste tida, etter at premiepotten i lotteriet Mega Millions vokste til 1,6 milliarder dollar.

Det er den største premiepotten i USAs historie, med god margin.

Bare torsdag forrige uke ble det kjøpt 200 kuponger i sekundet i California, ifølge nyhetsbyrået AP. Fredag ble det solgt 9100 kuponger i minuttet, i løpet av en totimersperiode, ifølge Washington Post. Og i Virginia anslår man å ha solgt kuponger for 19 millioner dollar fra fredag og fram til i dag.

Klokka 5 onsdag morgen ble Mega Millions-trekningen utført, og like etter klokka 10.00 norsk tid ble det klart at en heldig person har stukket av men hele potten som tilsvarer rundt 13,3 milliarder norske kroner.

Ifølge britiske Sky News er det en hittil ukjent kjøper av en lottokupong i den amerikanske delstaten Sør-Carolina som nå kan kalle seg mangemilliardær.

Men det er verdt å merke seg at dette er før skatt. Mega Millions uttaler også at man kan velge mellom å ta omtrent 905 millioner dollar i en engangssum, eller å få premien i årlige utbetalinger over 30 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer