Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant 1,4 milliarder kroner

Britiske Colin og Chris Weir.

MILLIARDÆRER: Colin og Chris Weir fra Largs i Ayrshire feiret med champagne da det ble klart at de vant 1,4 milliarder norske kroner i Lotto. Foto: Lynne Cameron/EPA
MILLIARDÆRER: Colin og Chris Weir fra Largs i Ayrshire feiret med champagne da det ble klart at de vant 1,4 milliarder norske kroner i Lotto. Foto: Lynne Cameron/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekteparet sier til Skynews at de måtte sjekke numrene de hadde tippet på både tre og fire ganger før de forstod at de hadde vunnet den rekordstore summen på 1,4 milliarder norske kroner.

Gevinsten vil sette dem på 430. plass på Sunday Times liste over Storbritannias rikeste personer.

Chris forteller hvordan kvelden de oppdaget den gledelige nyheten forløp seg:

- Vi hadde en helt vanlig kveld foran TVen hvor vi så på blant annet CSI. Ved rundt midnatt bestemt jeg meg for at det var på tide å legge seg, men jeg ville bare raskt sjekke resultatene på EuroMillions lotteriet på tekst-TV på soverommet før jeg la meg.
Dobbeltsjekket tallene mange ganger - Vi hadde først kjøpt fem «Lucky Dips» siden jackpoten var såpass høy. Jeg startet å kikke igjennom tallene, men det så ikke ut til å gå så bra. Så, ved den femte raden så alle sirklene ut til å stemme overens.

- Jeg hadde alle, men kunne ikke forstå det. Jeg sjekket dem igjen tre eller fire ganger før jeg gikk ned trappa for å finne Colin. Han skjønte umiddelbart fra mitt ansiktsuttrykk og tonen min at noe var på ferde, sier Chris.

Etter at ekteparet sjekket igjen og igjen at de hadde vinnertallene, begynte de sakte men sikkert å forstå at de faktisk hadde vunnet gigantpotten på 1,4 milliarder kroner.

- Tok seg et glass vin - Vi satt oppe hele natta og frem til soloppgang. Så opprømte var vi.  

- Jeg drakk til og med et glass vin, og det er noe jeg normalt sett bare gjør på julaften. Det er bare helt utrolig, sier ektemannen Colin.

Paret forteller videre at de har lyst til å bruke noe av pengene for å reise. Australia og Kina ligger øverst på ønskelista foreløpig.

- Vi er ikke prangende folk, vi er ikke kjendiser og vi håper at etter vi har delt den gode nyheten med alle, kan gå tilbake til å være oss selv igjen, sier de. 

Vinnertallene var 17, 19, 38 og 45 og "lykkestjernene" var 9 og 10.