Vant 1,6 milliarder

Alt er stort i USA. Lotterigevinster inkludert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pensjonert lastebilsjåfør kunne i dag skilte med å ha vunnet verdens nest største lotterigevinst noen sinne.

J.R. Triplett vant 239 millioner dollar - omlag 1 610 382 000 kroner, i det amerikanske «Mega Millions jackpot». Og i følge lotterikommisjonen i Virginia, er det ikke en aprilspøk.

- Billetten er ekte. Alt er i orden, sier Ed Scarborough til nyhetsbyrået AP.

-Takk gud!

Triplett kjøpte fire lodd i «Red AppleCountry Store» i Stephens City utenfor Washington D.C. Trekningen var 20. februar, så det ble lenge spekulert i om selve vinnerloddet var tapt. Lykkenumrene var 1-13-20-21-30 og «Mega Ball»-nummer 24. Hvorfor Triplet har ventet så lenge med å kreve gevinsten, har han ikke svart på. Oddsen for å vinne er en til 135 millioner.

- Jeg fortalte min kone Peggy om loddet dagen etter trekninga. Kjære, jeg har de loddnumrene, forteller vinneren i en pressemelding fra Virginia Lottery.

- Hun gikk ned på knærne og takket gud. Det gjorde ikke så stort inntrykk på meg. Det er ikke en så stor greie for meg, hevder den pensjonerte sjåføren i pressemeldingen.

Han mener 47 år med transportkjøring gjør at man ikke lar seg imponere over så mye lenger.

Nå må han velge om han skal få summen utbetalt i 26 årlige avdrag på 9,19 millioner dollar, eller få en engangsutbetaling på 141,5 millioner dollar (omlag 953 millioner kroner).

Den aller største lotterigevinsten hittil skal være på 314,9 millioner dollar (drøye 2,1 milliarder kroner) som Jack Whittaker fra Vest-Virginia vant jula 2002.

SUPERGEVINST: Peggy og J.R. Triplet stakk av med tidenes nest største lotterigevinst noen sinne. Og det var ingen aprilspøk.