Vant 2.094.500.000 kroner i lotto

Det er vel tidenes start på et GODT NYTT ÅR!

355 MILLIONER DOLLAR: Mega Million lodd har blitt omsatt for rekordstore summer i USA. Foto: AP/SCANPIX.
355 MILLIONER DOLLAR: Mega Million lodd har blitt omsatt for rekordstore summer i USA. Foto: AP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen har klart å prikke inn de riktige numrene siden november. Derfor økte Mega Millions lotteriet potten fra 242 til 290 millioner dollar. Det førte til at folk ble bitt av akutt spillegalskap og premien ble hevet til rekordstore 355 millioner dollar.

Det har vært kaotiske tilstander for å få tak i loddene. Mange tusen mennesker har krysset delstatsgrenser for å få delta i lotteriet, som ikke har lov til å selge loddene i mer enn 41 stater i USA.

Foreløpig er det ingen som har meldt seg med vinnerloddene, så identiteten deres er ukjent.

Dårlige odds Sjansen for å prikke inn de seks riktige tallene er ikke særlig stor. Først skal du plukke 5 av 56 riktige nummer. Hvis klarer det gjenstår bare en utfordring. Da skal du nemlig plukke ut Mega ballen, eller lykkenummeret. Da må du treffe et av 42 nummer. Dette gir deg en odds på 1:175711536 for å bli en vinner. Altså en til etthundreogsyttifem millionersyvhundreogellevetusenfemhundreogtrettiseks. Det var det to mennesker som klarte!

Over en milliard Premien på 355 millioner dollar i pengespillet Mega Millions deles mellom to heldige vinnere som har levert inn sine kuponger i Idaho og Washington i USA. De får snudd sin tilværelse på hodet etter å ha innkassert den fjerde største tippepremien som noensinne er utbetalt. 2.094 millioner norske kroner delt på to burde holde til å betale strømregninga og litt til.

Fans av TV-serien «Lost» ville hatt en mulighet til å ane vinnerrekken. Fire av de seks tallene i vinnerrekken er nemlig identiske med tallene som Lost-karakteren Hugo «Hurley» Reyes benyttet da han i en episode vant førstepremien på 114 millioner dollar, skriver na.24.no.

Vinnertallene var 4, 8, 15, 25, 47. I tillegg var lykkenummeret 42.

46,5 millioner
I følge norsk tipping er den største gevinsten som er utbetalt her i landet på 46,5 millioner kroner, altså over to milliard mindre enn i dagens Mega Millions lotteri i USA.  Men så er det da også langt større sjanse for å vinne i Norge.

- I lotto er det en til 1:5.379.616 millioner i vinnersjanse på enkeltrekke i lotto. Leverer du ti forskjellige rekker er det 1:537.961 i vinnerodds hos oss. Det er betydelig bedre, sier kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk tipping til Dagbladet.

Så da er det vel bare å levere inn syv riktige tall på lørdag. Da skulle saken være biff!