Vant 28 400 kroner på snill spilleautomat

En av Oslos spilleautomater var i dag i god julestemning, og bestemte seg for å være snill og gavmild. På tre timer spyttet den ut 28 400 kroner, til Morten Gjerdes store fornøyelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 14.30 gikk Morten Gjerde (25) inn på Rimi på Bjølsen for å kjøpe en brus. På vei ut la han 200 kroner på spilleautomaten «Treasury» fra Redningsselskapet. Da han ga seg, hadde han vunnet 28 400 kroner.

- At dette skjedde rett før jul, er utrolig gunstig. Jeg tror det skal betale en reise for familien. Jeg har en sønn på 18 måneder som liker seg godt i Syden, sier Gjerde til Dagbladet.

Satt og skalv

Han har spilt på automaten flere ganger før, men har aldri vunnet i nærheten av gevinsten han innkasserte i går. Nå er det imidlertid full stopp for spillingen.

- Jeg har vunnet 2500 kroner på den før. Men nå kommer jeg aldri mer til å spille igjen. Etter dette vil alt bli et antiklimaks, sier han.

Da Dagbladet kom til Rimi-butikken, hadde Gjerde vunnet i underkant av 27 000 kroner.

- Etter at jeg hadde vunnet tre tusen kroner, ville jeg bruke alt på sprell. Fram til gevinsten var 10000 kroner, satt jeg og skalv. Nå er jeg ferdig med skjelvinga. Det begynner å bli kjedelig å sitte her. Men maskinen har visst bestemt seg for å gi meg svært mye penger. Det er helt ok, det, sier han.

Klokka 1745 bestemte maskinen seg for at den hadde vært snill nok. Gevinsttelleren sto på 28 400 kroner, og Gjerde sluttet å spille. Da ble Redningsselskapet kontaktet. De ville at Gjerde skulle trekke ut kontakten på automaten, noe han nektet å gjøre før han fikk en garanti om at de ville utbetale pengene. Seinere fikk han bekreftelsen over telefon, og fikk hjelp av assisterende butikksjef i Rimi-butikken til å klistre en søplesekk over maskinen, og henge opp en lapp der det sto «Automaten er stengt!».

GAVMILD FØR JUL: Morten Gjerde (25) vant 28 400 kroner på spilleautomaten «Treasury». Dermed blir det sydentur for Gjerde og familien hans.
BEVISET: Et sjeldent syn på norske spilleautomater. Men her er altså beløpet Morten Gjerde har til gode.