Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant 930 mill. i Lotto

Parkeringsvakt Juan Rodriguez har parkert andres biler for siste gang. Med lottopremien har han også parkert egne problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Rodriguez var i parkeringshuset på Upper East Side på Manhattan - jobbet dobbeltskift for å reparere den skakkjørte privatøkonomien - da han lørdag ettermiddag forsto at han hadde vunnet historiens største lottogevinst i New York.

Tallene 1-12-24-36-51 og supertallet 38 gjorde at innvandreren fra Colombia alene vant 149 millioner US dollar - 930 millioner kroner.

-  Nå kan jeg pensjonere meg, ropte Juan Rodriguez (49), da han skjønte at han hadde vunnet millionene.

For noen uker siden ble 49-åringen kastet ut av kona. Hun orket ikke mer. Alt var kaos. Deres privatøkonomi var i ruiner. Rodriguez var personlig konkurs. Livet var ikke bare hyggelig for Juan Rodriguez.

Rik på problemer

Seinere fikk han likevel lov til å komme hjem til kona.

-  Jeg var rik på problemer. Nå kan jeg vel klare å betale regningene. Og jeg skal hjelpe andre som ikke har det så greit. Lottorekka som Rodriguez vant ufattelige 930 millioner kroner på, betalte han en dollar for - seks kroner og fem og tjue øre.

Fattig

Lønna som parkeringsvakt har ikke vært feit. Juan har tjent noen og seksti kroner i timen. Nå venter et annet liv og kanskje andre bekymringer.

I 2000 ble førerkortet til Juan Rodriguez inndratt. Han skyldte flere tusen dollar i barnebidrag og fikk førerkortet midlertidig inndratt til han hadde betalt for seg.

Nå vanker det nok noen dollar ekstra på datteren som har blitt 18 år.

-  Hvor mange millioner trenger de for å få fred i Colombia? Jeg kommer fra Colombia og vil gjerne gi noe tilbake, sier 49-åringen.

Innvandreren bor i Queens i New York, og lover å ikke forandre seg til tross den store pengepremien.

-  Jeg blir den samme, sier Juan Rodriguez.

LOTTOMILLIONÆR: Parkeringsvakt Juan Rodriguez feiret med champagne og en feit sigar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media