Vant 9,7 millioner ved feiltagelse

Etter en ukes intens leting, er endelig den mystiske, uidenfifiserte vinneren av av 9 691 335 kroner funnet. På grunn av en feil, vant varehuskjeden Mega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Tipping har jobbet febrilsk siden lørdag 6. november med å finne vinneren. Mysteriet ble først løst da oppgjørskonvolutten kommisjonæren sender til Norsk Tipping hver uke, ble sjekket i går ettermiddag.

Kvitteringen var markert med et kryss på baksiden, og skulle dermed vært annulert. Men noe gikk feil, bongen ble ikke annulert og Mega sto til slutt som vinner av 9,7 millioner kroner.

Den lykkelige feilen ble begått i en stille periode like før stengetid tirsdag 26. oktober. Terminaloperatøren har trolig foretatt et testspill via on-line-terminalen, skriver Norsk Tipping i en pressemelding. Videre står det at vedkommende har spilt et 5-ukers Lotto lynspill, og intensjonen var sannsynligvis å annulere spillet umiddelbart.

Operatøren trodde tydeligvis at annuleringen var i orden, og har rutinemessig merket og sendt kvitteringen til Norsk Tipping.

Annulleringen ble ikke registrert i selskapets dataanlegg, og kommisjonæren deltok dermed i spillet.

- Vi er jo en medlemsorganisasjon og denne gevinsten vil sikkert på en eller annen måte også komme våre medlemmer til gode, sier varehussjef ved Mega, Randaberg, Knut Eide.