Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant dødskamp i isvannet

ØSTMARKA (Dagbladet): Det begynte med en ridetur i marka, og endte med en dødskamp i ei myr. Hesten Lexie kavet med vannet til mulen. Etter halvannet time ble hun vinsjet opp, og fikk klem av eieren, Elena Nordstrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal aldri mer ri med deg i ukjent terreng, sa hun høyt til sin beste venn etter redningsaksjonen.

Med Elena på rygg plumpet hesten i elva i Østmarka nær Rustadsaga i Oslo. Elena ropte til passerende skigåere om de kunne skaffe hjelp:

- De svarte at de gikk på ski, og spurte om jeg ikke kunne løpe ned til Skullerud gård å be om hjelp i stedet, forteller 27-åringen fra Bjølsen.

Jogger ble helt

Ved et hell kom en jogger forbi. Svein Tornas var på vei tilbake fra Mariholtet da han først så ei bikkje virre rundt, deretter fikk han øye på Lexie og Elena.

- Hesten drukner, ropte hun, og hesten lå med vannet til halsen. Jeg løp så ned til Skullerud gård etter hjelp. Etter en stund fant vi ut at vi måtte ringe brannvesenet, forteller han Dagbladet.

Lexie ble selet og dratt sakte opp fra to hold. Hun var svært rolig, dramatikken tatt i betraktning, men svart. Svart av leire, altså, for Lexie er egenlig kritthvit av utseende.

Ba til gudene

- Jeg ba til alle guder og ånder om at hun måtte få leve. Jeg har hatt Lexie i 13 av hennes 15 år, og hun er som min beste venn.

Om Elena ikke er imponert over hjelpen fra skigåerne, takker hun familien på Skullerud gård, andre hestevenner og brannvesenet som strømmet til og hjalp til i Østmarka.

For at eventyret skulle bli fullkomment burde også hennes fire måneder gamle hvalp Ronja hedres for heltemot.

- Men bikkja var stort sett i veien eller lå og sov.

<B>REDDET AV JOGGER:</B> Mens skigåerne ga blaffen, løp joggeren Svein Tornas etter hjelp.
Hesten overlevde</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!