Vant domenesak

25-årige Eivind Nag var i sin fulle rett da han registrerte domenet legeforeningen.com og la ut harselerende legestoff på web-adressen, fastslår en FN-domstol om opphavsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er jeg selvsagt veldig fornøyd med, sier Nag til NTB.

Stavangermannen fikk Den norske lægeforening på nakken da han tidligere i år la ut liksom-legestoff på sitt domene legeforeningen.com.

På tullesiden legeforeningen.com publiserte Nag nemlig nyheter av typen «alle apoteker skal legges ned» under logoer som til forveksling var like logoene til Legeforeningen.

Den ekte legeforeningen mente at Nag ikke kunne knabbe navnet «legeforeningen» og bruke det i en webadresse, og klaget Nags domeneregistrering inn for FN-organet World Intellectual Property Organization (WIPO) i Genhve.

Nå har WIPO behandlet saken, og gir i sin dom Nag fullt medhold. Hovedgrunnen til det er at Den norske lægeforening ikke har registrert «Legeforeningen» spesielt som eget merkenavn.

- Vi ønsket å bringe dette opp i Genhve av prinsippielle årsaker , og trodde vi hadde en opplagt sak. Nå er vi både forbauset og skuffet, men må ta dommen til etterretning og akseptere at slik er rettsreglene, sier generalsekretær Harry Martin Svabø i Legeforeningen til Aftenposten.

(NTB)