I NABOKRANGEL: Informasjonsrådgiver, tidligere politiker og leder for Forbrukerrådet, Kristin Moe vant over naboen i retten, etter en ellevill nabokrangel. Foto: Erling Hægeland og Privat.
I NABOKRANGEL: Informasjonsrådgiver, tidligere politiker og leder for Forbrukerrådet, Kristin Moe vant over naboen i retten, etter en ellevill nabokrangel. Foto: Erling Hægeland og Privat.Vis mer

Vant ellevill nabokrangel

Kristin Moe ble saksøkt for å ha stengt naboens vanntilførsel. Nå har hun fått fullt medhold av retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Dette har vært en trist affære, sier Kristin Moe til Dagbladet

Informasjonsrådgiver, og tidligere leder for Forbrukerrådet, Kristin Moe (56), har hevdet at naboen brøt seg inn i loftsboden og tjuvkoblet seg på hennes vannrør.

Men det var naboen, eiendoms-investor Per-Kristian Rekkedal (70), som saksøkte Moe for å ha stengt vanntilførselen til hans leilighet.

Etter flere runder i rettsystemet har Kristin Moe nå fått fullt medhold av Oslo byfogdembete, etter den heftige nabokrangelen på Oslos beste vestkant.

Deilig - Om jeg er fornøyd med dommen? Jeg vet ikke hvordan jeg skal uttrykke meg, men det er jo oppmuntrende at denne type
personangrep blir slått i bakken, sier hun til Dagbladet.

Moe beklager på det sterkeste at denne saken har belastet rettsystemet, og at det har kostet så mye tid og penger:

- Men det er altså ikke jeg som har initiert denne saken, sier hun.

Amper konfrontasjon Vannrørene som går til Rekkedals leilighet skal være koblet slik at stoppekranene i Kristin Moes leilighet også stopper vannet i Rekkedals leilighet.

Da Moe skulle gjøre en reparasjon i sin leilighet og stengte vannet i sommer, kom det til en amper konfrontasjon mellom naboene.

I Oslo tingrett fikk Rekkedal først medhold, og dommer Carl-Hugo Lund mente blant annet at det var «ubegripelig at voksne mennesker i dette boligsameiet ikke har vært i stand til å avklare og oppnå enighet om det saken gjelder», skriver Dagens Næringsliv.

Nå foreligger det altså en ny avgjørelse fra Oslo byfogdembete. Der ble det fastslått at Rekkedal enkelt kan få satt inn stoppekraner i sin egen leilighet.

Eiendomsinvestoren er dømt til å betale Moe saksomkostninger på 66000 kroner i tillegg til sine egne saksomkostninger, tilsammen nær 190.000 kroner.

- Ødelagt sommerferie - Dette er bare en veldig trist sak. Den har rammet min sønn på 12 år og meg. Udokumenterte påstander og urettmessige krav, brev og mailer har plaget oss, ødelagt sommerferien og skapt ubehag fra 18. juni og frem til i dag, hevder Kristin Moe.

- Nå vil vi bare ha naboens vannrør ut av vår private bod, røret deres frakoblet, vårt private vannsystem og innbruddsstedet reparert. Kobler de seg til gårdens felles vannrør som alle andre, så er det selvpåførte problemet de måtte oppleve løst, sier Moe

Vil anke - Min klient er veldig overrasket over dommen, sier Rekkedals advokat, Hans Kristian Skarpholt, til Dagbladet.

Skarpholt er uenig i bevisvurderingen og mener at Moes opptreden har gitt hans klienter grunn til å frykte for at hun vil kunne stanse vanntilførselen til leiligheten også i fremtiden.

- Det har sin bakgrunn i rettstridige beskyldninger om at mine klienter skal ha stjålet varmtvann fra Moe, og at hun har slått av vannet uten å akseptere å slå vannet på igjen. Først etter at politiet ble tilkalt, ble vannet slått på igjen, sier han.

Han forteller at klienten er skuffet over dommen, og at Rekkedal anser det som en selvfølge å ha uhindret vanntilførsel til sin leilighet.

- Vi konstaterer at Oslo Tingrett  ga mine klienter medhold, mens Oslo byfogdembete kom til en annen konklusjon, det er derfor naturlig at lagmannsretten tar den endelige beslutningen i saken, sier Skarpholt.

- Derfor vil vi anke denne avgjørelsen, sier han.

ÅSTEDET: Her mener Kristin Moe naboen skal ha brutt seg inn og koblet seg på hennes vanntilførsel. Foto: Privat
ÅSTEDET: Her mener Kristin Moe naboen skal ha brutt seg inn og koblet seg på hennes vanntilførsel. Foto: Privat Vis mer