Vant ikke bilen - ramlet i sjøen

Øyvind Stensland (32) sovnet på kaikanten og tippet ut i sjøen. Da hadde han stått oppreist og holdt fast i en bil i tre døgn: Den som slapp taket sist, skulle få bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Huff, jeg må ha fått en blackout. Men jeg skal si at jeg bråvåknet da jeg havnet i sjøen, sier Stensland.

Han klarte å kare seg på land ved egen hjelp, men var nedkjølt og ble kjørt til sykehuset. I går ettermiddag ble han utskrevet og slappet av hjemme hos kona og de tre barna.

32-åringen var en av fire som holdt ut lengst i tålmodighetsprøven. Torsdag klokka 10 ble publikum invitert til å stå ved siden av en VW Golf, den som sto lengst, ville få bilen.

I går kunne Steinsland flire litt av det hele.

- Det kunne ha gått mye verre. Jeg måtte kjempe for å komme meg på land. Bilen vant jeg ikke, men jeg vant livet, det er mye bedre, sier Stensland.

18-årige Cecilie Goa var den siste som slapp taket i bilen, da hadde hun holdt ut i 72 timer og 29 minutter. Nå er bilen hennes, men hun må ta sertifikatet før hun kan ta plass bak rettet.

- Slike tålmodighetsprøver har jeg arrangert mange ganger, og det er ikke farlig. Kroppen sier fra når den vil ha søvn, og da sovner man, sier Tom Gulliksen i reklamebyrået Ide Gulliksen, som sto som arrangør på vegne av butikken Spar Express.

Stensland har fått nyss om at ei hytte skal deles ut på samme måte, men han tror neppe han melder seg på konkurransen.

FALT I SJØEN: Øyvind Stensland tror han fikk en blackout da han ramlet i sjøen etter å ha stått ute og holdt i en bil i tre døgn. Kona Heidi vil ikke at han skal prøve seg i liknende konkurranser igjen.