BANEHEIA  Viggo Kristiansen vant ikke frem med klagen på begjæringen om å få gjenopptatt saken sin. Foto: Eivind Pedersen/Dagbladet
BANEHEIA Viggo Kristiansen vant ikke frem med klagen på begjæringen om å få gjenopptatt saken sin. Foto: Eivind Pedersen/DagbladetVis mer

Vant ikke fram med Baneheia-klage

Viggo Kristiansen vant ikke fram med klagen de sendte da begjæringen om å få gjenopptatt saken ikke ble tatt til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Baneheia-dømte Viggo Kristiansen og hans advokat Sigurd Klomsæt vant ikke fram med klagen de sendte da begjæringen om å få gjenopptatt saken ikke ble tatt til følge.

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker bestemte torsdag i forrige uke at Kristiansens begjæring om gjenåpning av Baneheia-saken ikke skulle tas til følge. Avgjørelsen var enstemmig.

Dagen etter begjærte Kristiansen og hans advokat Sigurd Klomsæt avgjørelsen omgjort.

- Kommisjonen har behandlet den nye begjÃring som en klage, og kan ikke se at det er kommet fram noen nye forhold, heter det i avslaget på klagen fredag.

Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap på to jenter (8 og 10 år) i Baneheia i Kristiansand for ti år siden. Hans daværende bestekamerat Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel i den samme saken.

(NTB)