Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant kamp mellom 40 eiendomsutviklere

Etter en budrunde mot flere titalls eiendomsutviklere, skal tre bygårder nå totalrenoveres til 3 leiligheter.

VANT BUDKAMP: Medeier og eiendomssjef i Norwegian Ground, Andreas Arnhoff, og daglig leder Frands Preben Frandsen gikk seirende ut av budrunde mot 40 andre utviklere. Nå skal det bygges. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
VANT BUDKAMP: Medeier og eiendomssjef i Norwegian Ground, Andreas Arnhoff, og daglig leder Frands Preben Frandsen gikk seirende ut av budrunde mot 40 andre utviklere. Nå skal det bygges. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 40 eiendomsutviklere kjempet om tre bygårder i Oslo sentrum. Nå skal alt totalrenoveres til 30 leiligheter med en snittpris på over 100.000 kroner per kvadratmeter, skriver Finansavisen.

- Vi sto i kø fra Møllers og ned, og det var rundt 40 boligutviklere på visningen. Jeg har vært på mange visninger, men noe slikt har jeg aldri opplevd tidligere, forteller medeier og eiendomssjef i boligutviklingsselskapet Norwegian Ground, Andreas Arnhoff, til avisen.

Visningen han snakker om fant sted på senvinteren 2015, da de tre bygårdene i Mariboes gate 9 og Bernt Ankers gate 5 og 7 i Oslo ble lagt ut for salg i det åpne markedet.

- Noe av vår styrke er at vi har kort vei til beslutning. Vi hadde regnet på det, var godt forberedt før visning og bød på det samme kveld. Da gikk kjøpet i boks og vi fikk kuppet alle gårdene, sier Arnhoff.

Storstilt ombygging

Norwegian Ground ble ifølge avisen enig med selger om å ikke gå ut med salgssummen.

- Men det sier litt at når det ligger ute på det åpne markedet og det kommer 40 på visning, så er det ikke priset veldig dyrt, påpeker Arnhoff, som i april i fjor overtok bygårdene som i dag til sammen rommer 19 utleieleiligheter.

Etter at de i desember fikk grønt lys fra Oslo kommune, skal de nå i gang med en storstilt ombygging. Med på laget har de fått arkitektene i Snøhetta.

- Vi har fått innspill på prisingen fra fire forskjellige meglere, og felles for dem er at de ligger over 100.000 kroner pr. kvadratmeter i snitt for leilighetene.

Leilighetene alene vil utgjøre 1.650 salgbare kvadratmeter. Legger man til grunn en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på over 100.000 kroner, vil den samlede salgsverdien ifølge Finansavisen bli på minst 165 millioner kroner.

I tillegg kommer fire næringslokaler. Det gjør at prosjektet totalt sett ifølge Arnhoff vil ha en salgsverdi på minst 200 millioner kroner.

Flere nyheter:

Sjeføkonom: Det er nok til et rentekutt
Røkke har nesten tatt igjen Hagen
To sjefer deler 176 millioner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling