ANMELDT FOR INNBRUDD: Advokatene Roy Nordli og Gjermund Viland er anmeldt for å ha brutt seg inn i kontorene til Acta i Haugesund. Foto: Norproff
ANMELDT FOR INNBRUDD: Advokatene Roy Nordli og Gjermund Viland er anmeldt for å ha brutt seg inn i kontorene til Acta i Haugesund. Foto: NorproffVis mer

Vant klagesak mot Acta - anmeldt for innbrudd i lokalene

Mens advokatene Roy Nordli og Gjermund Viland vil anmelde Acta for falsk anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke ble advokatene Roy Nordli og Gjermund Viland anmeldt av Acta for innbrudd i finansselskapets lokaler i Haugesund kvelden før, melder Finansavisen.

Nordli og Viland vant en klagesak mot Acta i Finansklagenemnda i fjor, og Acta mener ifølge Finansavisen at hensikten med innbruddet var å skaffe seg kunnskap om selskapets virksomhet til bruk i framtidige rettsprosesser mot selskapet.

- Milliarder i potten Etter at Acta nektet å følge Finansklagenemndas instilling i forbindelse med klagesaken, der advokatene representerte ekteparet Gunn og Øyvin Lyngstad Hansen, endte saken i retten. Ekteparet mente at de hadde blitt forledet av Acta til å låne 1,5 millioner kroner på huset og investerte dem i eiendomsprosjektet Global Eiendom Utbetaling, organisert av Acta.

Finansavisen skriver at dom i Stavanger tingrett forventes til uka, og at det knyttes milliarder til utfallet - ettersom advokatene Nordli og Viland vil gå til gruppesøksmål mot Acta dersom de vinner fram.

5200 aksjonærer skjøt nemlig inn 2,3 milliarder kroner i enedomsprosjektet i regi av Acta, og det er flere av disse som kan bli med i et gruppesøksmål.

- Mistenkelig Dagbladet har ikke fått tak i advokatene i dag, men til Finansavisen sier Gjermund Viland at de deler lokale med Acta og at Roy Nordli installerte en printer da han skal ha kommet borti en dør som utløste alarmen.

Informasjonsdirektør Rune Wangsmo i Acta synes forklaringen er tynn, og betegner aktiviteten som mistenkelig.

- Døren det er snakk om har en slags plastbeskytter foran en vrilås. For å utløse alarmen må man fjerne denne og vri om låsen. Hvorfor skulle de fikle med den låsen? Det vil vi at politiet skal se på, sier Wangsmo til Dagbladet.

- Vi vet ikke om de har vært inne i lokalene eller om de har tatt noe, sier han videre.

- Høres rart ut Han mener det også er betenkelig at de to advokatene, som representerer Actas motpart i flere andre saker, velger å leie et lite lokale ved siden av deres.

- Vi stusser over det når de har kontorer et annet sted i byen, sier Wangsmo.

- Hele opplegget høres rart ut. At de skal leie et lite lokale ved siden av vårt og at advokatene selv driver med installering av en skriver seint på kvelden... Det er mystisk, rett og slett.

Ikke videobevis Konsernsjef Geir Inge Solberg sier i Finansavisen at de har beviser for at de to advokatene hadde trengt seg inn lokalene.

- Hvilke beviser er dette?

- Det er nok basert på at man må fjerne plastbeskyttelsen og vri om låsen, for at alarmen skal gå. Det er ikke et videoovervåket område, sier Wangsmo.

Les også: Acta kan tape milliarder etter sviende dom

STUSSER: Informasjonsdirektør Rune Wangsmo i Acta betegner aktiviteten til advokatene Roy Nordli og Gjermund Viland er mistenkelig. Foto: Acta
STUSSER: Informasjonsdirektør Rune Wangsmo i Acta betegner aktiviteten til advokatene Roy Nordli og Gjermund Viland er mistenkelig. Foto: Acta Vis mer