Vant maktkampen

Spillet for å få Finn Hvistendahl avsatt har pågått bak lukkede dører siden før jul. Ringrevene Gerhard Heiberg (styreformann) og Svein Aaser (nestformann) har stått sentralt i prosessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finn Hvistendahl har, etter det Dagbladet erfarer, ved flere anledninger blitt sendt på gangen under styremøter de siste månedene. Styret har, naturlig nok, villet diskutere behovet for å sparke ham i fred.

Svein Aaser står sentralt i prosessen. Med lang erfaring fra styre og representantskap i DnB, og bakgrunn fra næringsliv og organisasjonsjobbing (tidligere NHO-president), hadde Aaser en sterk posisjon i styret.

Svein Aaser har i tillegg mer kjennskap til fusjoner enn de fleste her i landet. Etter et par grunnstøtinger slo han sammen legemiddelkonsernet Nycomed med britiske Amersham.

Fusjonen endte med at Aaser bare ble nestkommanderende. I DnB går han helt til topps.

Det er også interessant at Svein Aaser har en fortid i Storebrand. Kjennskap til forsikring generelt, og Storebrand spesielt, blir neppe noen ulempe for den neste DnB-sjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer