Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant med knappest mulig margin i Litauen

Vilnius (NTB-Reuters): Valdas Adamkus vant presidentvalget i den tidligere sovjetstaten Litauen med knappest mulig margin, viste det endelige valgresultatet som ble klart mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 71-årige Adamkus slo sin rival, Arturas Paulauskas, med 49,90 prosent av stemmene mot 49,29 prosent.

Avtroppende president Algirdas Brazauskas gratulerte Adamkus med seieren. Den nye presidenten tas i ed 25. februar og skal da sitte i fem år.

Den nyvalgte presidenten lovet etter at seieren var i havn å fortsette kursen mot medlemskap i EU og NATO.

- Jeg ønsker å understreke at jeg vil fortsette den internasjonale politikken som Litauens regjering har fulgt til nå, sa han på en pressekonferanse.

Denne andre valgomgangen måtte holdes etter at ingen kandidat hadde fått mer enn 50 prosent i første omgang, som ble holdt tre dager før jul. Juristen Paulauskas fikk da 45,4 prosent av stemmene, mens den amerikansk-litauiske forretningsmannen Adamkus fikk 27,9 prosent.

Brazauskas valgte ikke å stille til gjenvalg, selv om han til tross for sin kommunistiske bakgrunn har vært svært populær blant litauerne. Brazauskas sa før valget at Litauen nå trenger en yngre president uten politisk fortid. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!