Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant «Miss skjønnhetsoperert»

Her er Kinas vakreste opererte skjønnhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Feng Qian (22) stakk i dag av med seieren i Kinas første «Miss skjønnhetsoperert».

Måtte bevise

I finalen i den noe obskure skjønnhetskonkurransen dreide seg altså om å være finest etter plastisk kirurgi, og i Peking stilte 19 jenter fra 17 til 62 år opp i «Renzao Meinu», som er det kinesiske navnet på konkurransen, melder BBC

Student Feng Qiao fra byen Jilin nordøst i landet har blitt operert fire ganger. Øyelokkene er fikset på slik at de skal se mer vestlige ut, magen er fettsugd, kinnene er bygget om og ansiktet har fått botox-injeksjoner, ifølge Reuters.

I dagens konkurranse var hun vakker i en gylden aftenkjole, og etter seieren sa hun at hun håpet dette medvirker til at folk får et mer positivt syn på skjønnhetsoperasjoner. Og ifølge arrangøren er det poenget med konkurransen: Han Wei uttaler at aksepten for kvinner som endrer på utseendet sitt bør opp.

Jentene som deltok måtte fremlegge dokumentasjon fra lege for å bevise at de virkelig har fått skjønnhetsoperasjoner.

Vestlig utseende

- Alle har rett til å prøve å bli vakre. Og alle vet at vakre kvinner har flere muligheter. Statistikken viser at de som er vakrere også er rikere, sier kvinnen bak arrangementet.

DE HAR 20 OPERASJONER TIL SAMMEN: Vinner Feng Qian (i midten) sammen med Zhang Shuang (til venstre) og Cheng Lili, som endte på tredje. Foto:  AFP PHOTO/Frederic J. BROWN.
DE HAR 20 OPERASJONER TIL SAMMEN: Vinner Feng Qian (i midten) sammen med Zhang Shuang (til venstre) og Cheng Lili, som endte på tredje. Foto: AFP PHOTO/Frederic J. BROWN. Vis mer

De fleste kvinnene som deltok i dag var rundt 20 år, og de representerer en trend som blir stadig mer utbredt i Kina: Operasjoner som skal sørge for et mer vestlig utseende. Her var det mange med større øyne, mer markerte neser og selvfølgelig større bryster enn vanlig.

Qian fikk i tillegg til den tvilsomme æren også premien på 50 000 Yuan, nær 40 000 kroner.

Zhang Shuang, (22), kom på andreplass. Hun har vært gjennom 10 skjønnhetsoperasjoner, og der slo hun alle de andre deltakerne. Cheng Lili fra Shanghai (også 22) kom på tredjeplass. Hun har tatt seks operasjoner.

<B>VIL ØKE AKSEPTEN FOR OPERASJONER:</B> I Kina har ønsket om å se mer vestlig ut ført til Ebn kraftig økning av antall skjønnhetsoperasjoner.
FETTSUGDE MAGEN:</B> Feng Qian sammen med en annen, skjønnhetsoperert konkurrent, Niu Mu.
VINNEREN I BADEDRAKT:</B> Feng Qian slo en skjønnhetsoperert 62-åring og 17 andre jenter i 20-åra i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media