Vant mot scientologene i retten

Magne Berge ble lurt til å ta opp dyre lån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Magne Berge fra Ringebu blar i et magasin han finner på lærerværelset på skolen der han jobber. Øynene faller på en helsides annonse for et kommunikasjonskurs som kan gjøre ham til en bedre lærer. 

Året er 1983 og dette er starten på Berges fem år lange medlemskap i scientologikirken, et bekjentskap som ender med at sekten må betale ham 600 000 kroner i erstatning. Da Berge kom i kontakt med scientologene var han langt nede.

- Jeg var nyskilt og deprimert, i tilegg hadde jeg få personer å støtte meg til. I ettertid ser jeg at oppførte meg naivt og dumt, sier han til Dagbladet.no.

Overtalelse i system

Han tok den omstridte personlighetstesten som media har rettet søkelyset på de siste dagene. Resultatet var ikke oppløftende.

- Jeg skåret lavt når det gjaldt ansvarlighet og kommunikasjon, forteller den tidligere læreren, som nå er saksbehandler i NAV.

Scientologene tilbyr åndelig trening og utvikling i form av kurs som medlemmene stadig må ta. Dette opplegget er svært hierarkisk oppbygd, og inneholder et vell av kurser som skal følges i en bestemt rekkefølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer