Vant over barnevernet - pågrepet for å skjule døtrene

Tatt på Gardermoen. Jentene var borte da mor skulle hente dem i Tsjetsjenia.

TIL AVHØR:  Den siktede 43-åringen og hans forsvarer Cecilia Dinardi på vei inn til avhør hos politiet på Kongsvinger 20. august. Da meldte han seg frivillig etter to måneder på flukt fra politiet. I går ble han pågrepet på Gardermoen og framstilt for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett torsdag. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
TIL AVHØR: Den siktede 43-åringen og hans forsvarer Cecilia Dinardi på vei inn til avhør hos politiet på Kongsvinger 20. august. Da meldte han seg frivillig etter to måneder på flukt fra politiet. I går ble han pågrepet på Gardermoen og framstilt for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett torsdag. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norsk-russiske familiefaren som var på flukt fra politiet i to måneder etter at han kidnappet sine egne døtre utenfor Kongsvinger 10. juni da de gikk av skolebussen, er nå pågrepet av politiet igjen og siktet på ny for frihetsberøvelse etter straffelovens paragraf 223.

Etter et fire timer langt fengslingsmøte, som ble avsluttet i Glåmdal tingrett først i kveld, kommer det først en fengslingskjennelse fredag.

Den samlede siktelsen har utgangspunkt i straffelovens paragrafer 216 (bortføring), 222 (tvang)  og 223 (frihetsberøvelse), ifølge hans forsvarer.

Det er barnas mor - 43-åringens ekskone - som har anmeldt han for å ha gjemme de to døtrene unna i deres felles hjemland, den russiske republikken Tsjetsjenia.

Foreldrene, som begge er russiske statsborgere, har begge bodd i Oslo siden før de to døtrene på seks og åtte år ble født. Det var før jul i fjor at barnevernet i bydel Grorud gjorde vedtak om å plassere de to søstrene hos beredskapsforeldre på hemmelig adresse i Kongsvinger kommune.

Vant over barnevernet Før den 43 år gamle bedriftseieren og medhjelpere bortførte jentene, hadde han og ekskona klagd inn barnevernets vedtak til Fylkesnemnda for barnevernsaker og sosialsaker. Der fikk de medhold mens far og døtrene søkte tilflukt i Russland og Tsjetsjenia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer