Vant over barnevernet

Barnevernet fryktet at barna skulle kidnappes, og nektet foreldrene kontakt med datteren. Høyesterett slår nå fast at foreldrene skal få møte den tre år gamle jenta.

BARNEVERNET : - Det blir veldig feil når barnevernet ikke tar tak i problemet, men i stedet nekter barnet kontakt med sine egne foreldre, sier advokat John Christian Elden.
Nina Hansen / Dagbladet
BARNEVERNET : - Det blir veldig feil når barnevernet ikke tar tak i problemet, men i stedet nekter barnet kontakt med sine egne foreldre, sier advokat John Christian Elden. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barnevernet i Oslo mente foreldrene ikke skulle få ha kontakt med den tre år gamle datteren, fordi de fryktet at den voldsdømte morfaren kunne komme til å bortføre barnebarnet.

Både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett fryktet at morfaren skulle presse foreldrene til å si hvor barnebarnet oppholdt seg, og bestemte at foreldrene ikke kunne ha kontakt med datteren.

Opphevet dom Nå har Høyesterett opphevet dommen fra Borgarting lagmannsrett. Høyesterett utelukker heller ikke at det kan være en fare for at den tre år gamle jenta kan bli kidnappet.

Høyesterett slår samtidig fast at det er statens ansvar å finne og sikre rutiner slik at kontakt mellom barn og foreldre kan gjennomføres.

Høyesterett legger til grunn at det ikke er noe i forholdet mellom barn og foreldre som er årsak til kravet om å nekte kontakt, og at dommen i lagmannsretten derfor må oppheves.

Fryktet morfaren Både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett la til grunn at det var en reell frykt for at morfaren - som har et langt kriminelt rulleblad - skulle presse moren eller faren til å fortelle hvor barnevernet hadde plassert den tre år gamle jenta

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer