Vant over heksene

Navn: Ole A. Sørli Alder: 55 Yrke: Manager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- «Which Witch» er den største norske kultursatsingen i utlandet siden Ole Bull prøvde seg med Oleanna. Sa Ole A. Sørli i et intervju i Aftenposten for åtte år siden. Og sammenlikningen står seg fortsatt, begge prosjektene gikk like grundig konkurs.

Men torsdag vant han en aldri så liten seier i Oslo byrett. Dollie-jentene ble dømt til å betale i alt 1,2 millioner kroner til sin tidligere manager som erstatning for avtalebrudd. Og Sørli kunne igjen smile lykkelig. Slik han stort sett har gjort gjennom hele sin karriere i musikkbransjen.

Han turnerte Norge rundt med det populære rockebandet Cool Cats i 60-åra, og regjerte som mektig og suksessrik bakmann i platebransjen på 70-tallet. Og irriterte noen av oss både grønn og blå med smurfehysteriet på slutten av 70-tallet. For det var selvfølgelig Ole A. Sørli som også var mannen bak Geir Børresens utålelige smurfesanger.

Slik han også har vært mannen bak popfenomenet Ole I'Dole og Knutsen og Ludvigsen. Sistnevnte lå for øvrig også lenge i en rettslig tvist med Sørli. Den konflikten er nå løst.

Sta og målrettet, perfeksjonistisk og pertentlig er ord som er blitt brukt for å beskrive Ole A. Sørli. Han er også kjent for å være en svært myndig og bestemt herre. Kanskje ble han litt for myndig og sta for Dollie-jentene Benedicte Adrian Mouton og Ingrid Bjørnov etter hvert? I begynnelsen av karrieren hadde han en finger med i alt ungjentene foretok seg, fra tekstskriving via klesvalg til å bestemme hvem de skulle snakke med.

Under rettssaken ble det lagt fram mye skittentøy for offentlig vask. Og sjansen for flere avsløringer fra trioens 20 år lange samliv er fortsatt til stede. Dollie-jentene anket torsdagens dom på stedet. Neste scene i såpeoperaen settes opp for full lagmannsrett om et år eller to.

Men før den tid vil Ole A. Sørli ha avviklet nok en rettssak. Denne gangen mot interesseorganisasjonen TONO som han mener skylder ham 750000 kroner etter Dollie-plata «Henriette VIII og hennes seks ekte menn». Vinner han den saken også, får han kanskje råd til å betale tilbake sin 85 år gamle mor, som de siste årene har stilt opp med flere hundre tusen kroner for å holde liv i Ole A. Sørlis tre gjenværende firmaer.