Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant over onkel

Trond Helleland (34) slo ut onkelen sin - Hallgrim Berg - (51) - i kampen om førsteplassen på stortingslista til Buskerud Høyre. - Litt rart, innrømmer den tidligere Unge Høyrelederen som nå kan se fram til å møte fast på Løvebakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallingen Hallgrim Berg er en av veteranene på Stortinget, med en fartstid fra 1977. Med knapp margin måtte han i går overlate den sikre førsteplassen til sin nevø Trond Helleland.

Med 56 mot 48 stemmer ble onkel Berg vraket.

Overfor Dagbladet medgir Trond Helleland at det var litt rart at det var nettopp hans egen onkel som han slo ut i kampvoteringen.

- Vi er fortsatt gode venner og det blir ikke noe ufred i familien, selv om en av oss til slutt måte tape, sier Helland.

Berg ble med stort flertall nominert på andreplass på lista.

34-åringen er statsviter og var på midten av åttitallet leder i Unge Høyre.

Etter en beinhard kamp, hvor Drammens-distriktet støttet opp om Helleland, og utkanten i Buskerud flokket seg rundt Berg, maner nå Helleland til valgkamp.

- Det blir en tøff valgkamp i Buskerud. Nå skal vi kjempe for at Høyre beholder sine to mandater, og da kommer også Hallgrim Berg inn, sier nevøen som ikke helt overraskende vant kampen om den sikre førsteplassen.