Vant retten til å angre seg

Unni Breland (31) ble lovet full angrerett dersom hun ønsket å omgjøre bokkjøpet fra Kunnskapsforlaget. Men da hun ville benytte seg av retten, ble hun nektet, og opplevde at angrefristloven virket mot sin hensikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var et vanlig dørsalg av bokverket «All verdens dyr» fra Kunnskapsforlaget som gjorde Unni Breland fra Ski klar over at angrefristloven og forskriftene ikke var i samsvar. Men da hun konfronterte selger om dette, ble hun avvist.

Kundeforakt

- Jeg ble sjokkert over den kundeforakten Kunnskapsforlaget viste. Fordi jeg hevdet min rett, mente de jeg hadde dårlig moral og begynte å framsette trusler om inkassokrav, sier Unni Breland. Bokkjøpet utviklet seg til å bli en prinsippsak, og stridens kjerne ble når angrefristen skal begynne å gjelde.

- Sykdom og dødsfall i familien gjorde at jeg ikke fikk hentet pakken på postkontoret før etter 18 dager. Da jeg ville oppheve kjøpet og returnerte pakken innen tidagersfristen, kom sjokket, forteller hun.

Kunnskapsforlaget nektet å oppheve kjøpet fordi de mente at angrefristen var utløpt. De tolket loven slik at angrefristen begynte å gjelde fra Unni hadde mottatt hentemelding fra postkontoret. Selv mente Unni at loven skulle gjelde fra hun fysisk hadde mottatt pakken, for at hun som kjøper skulle få en mulighet til å vurdere innholdet. Angrefristloven støttet Unnis syn, men i forskriftene står det at angrefristen skal gjelde fra kunden får melding om at tingen kan hentes. Dette gjorde at Unni stevnet saken inn for angrefristutvalget. Her vant hun fram, og derfor anket Kunnskapsforlaget til domstolene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer