Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant sak om parkeringsbot - men må betale

Lars Martin Andersen nektet å betale en parkeringsbot på 700 kroner og gikk til sak. Han vant, men må dekke saksomkostningene.

SÅNN KAN DET GÅ: Her skriver en parkeringsvakt ut bot for feilparkering. Ekstra irriterende må det være å få bot når en har parkert riktig. Det fikk Lars Martin Andersen. FOTO: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
SÅNN KAN DET GÅ: Her skriver en parkeringsvakt ut bot for feilparkering. Ekstra irriterende må det være å få bot når en har parkert riktig. Det fikk Lars Martin Andersen. FOTO: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lars Martin Andersen nektet å betale en parkeringsbot på 700 kroner og gikk til sak. Han vant saken, men ble dømt til å betale saksomkostningene på 4.531 kroner.

- Rent økonomisk hadde jeg vunnet på å betale boten. Men er det rett? Det er rart at det er dyrere for folk å vinne i retten, enn det er å betale en feilaktig parkeringsbot, sier Andersen til Stavanger Aftenblad.


Selv om Jæren tingrett var enig i at Andersen ikke hadde parkert ulovlig, og frifant ham for kravet om en parkeringsbot på 700 kroner, må han altså punge ut med seks ganger så mye i sakskostnader.


Den nye tvisteloven som ble innført i fjor, slår nemlig fast at den som i retten vinner tvistesaker som dreier seg om mindre enn 125.000 kroner, og der motparten ikke uten grunn har vært uenig, bare har rett på å få dekket inntil 20 prosent av saksomkostningene.

Lars Martin Andersen angrer likevel ikke på at han gikk til sak.


- På ingen måte. Jeg har fått bevist at jeg hadde rett og at boten var uriktig, sier han. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media