Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant sjokoladekrigen

Bergenske Minde gikk av med seieren i rettssaken mot den trønderske erkerivalen Nidar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjokoladegiganten gikk til sak mot Minde Sjokolade for å få stoppet Mindes Crisp-sjokolade, som de mente var et plagiat av Nidars Crispo-sjokolade og et brudd både på varemerkeloven og markedsføringsloven. I Bergen tingrett har Nidar tapt saken fullstendig. Selv om sakens stridsemner er søte, må det likevel være surt for Nidar at bedriften også er dømt til å betale Mindes saksomkostninger på 143.000 kroner.

Vurderer anke

Men Nidar kan innen en måned anke dommen til Gulating lagmannsrett. Informasjonssjef Hege Resvoll Skaug i Nidar sier til NTB at Nidar tar dommen til etterretning og vil bruke litt tid til å studere den før ankespørsmålet blir avgjort.

Direktør Jacob Gerhard Jacobsen i Minde Sjokolade sier at han er godt fornøyd med dommen og mener at tingretten er kommet fram til en riktig avgjørelse.

Ingen fare

Bergen tingrett, under ledelse av tingrettsdommer Grethe Strandborg, er kommet til at Mindes Crisp-sjokolade framstår som en pose småsjokolader i en hel posefamilie av posesjokolader med ulik smak. Dermed er det ikke fare for at denne sjokoladen kan forveksles med Nidars Crispo-sjokolade. Retten har fått se reklamefilmer av de to sjokolademerkene og er kommet til at de kommuniserer helt ulikt til forbrukerne.

(NTB)

EKTE VARE: Minde har ikke etterlignet konkurrentens sjokolade, avgjorde retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!