PENGEPRESSES AV MAFIAEN: Biffi Bar-eier Giovannino Simonetti og niesen Sara Orsi posererer med rekordgevinsten. Nå har fest blitt til frykt etter at mafiaen presser butikkeieren til å fortelle hvem den heldige, men enn så lenge anonyme, lottomilliardæren er. Mafiaen krever nemlig 30 prosent av gevinsten. Foto: REUTERS/Scanpix
PENGEPRESSES AV MAFIAEN: Biffi Bar-eier Giovannino Simonetti og niesen Sara Orsi posererer med rekordgevinsten. Nå har fest blitt til frykt etter at mafiaen presser butikkeieren til å fortelle hvem den heldige, men enn så lenge anonyme, lottomilliardæren er. Mafiaen krever nemlig 30 prosent av gevinsten. Foto: REUTERS/ScanpixVis mer

Vant tidenes lottogevinst — jages av mafiaen

Italiensk mafia krever 390 millioner av rekordjackpoten på 1,3 millarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Identiteten til steinhoggeren som ble steinrik etter at han leverte inn lottokupongen med tallene 11, 27, 10, 79, 45 og 88 hos butikkeieren Giovannino Simonetti i den lille italienske byen Bagnone i Toscana, har så langt forblitt en hemmelighet.

Den heldige vinneren er 1,3 milliarder kroner rikere. Det skapte folkefest i den lille bygda, som håper at deres nyrike lottomilliardær skal dryppe litt lottokroner i kommunekassa.

Gevinsten er Europas største noensinne.

Men nå har festen blitt til frykt i det lille samfunnet. Butikkmann Simonetti har nemlig fått mafiaen på nakken.

- Jeg frykter for livet mitt og jeg tør nesten ikke prate med noen, sier han, ifølge Aftonbladet.se.

Flere internasjonale aviser skriver om vendingen i saken i dag. Mafiaen er nemlig svært interessert i å komme i kontakt med den heldige vinneren.

Angivelig skal ikke det være for å fremme gratulasjoner til den heldige vinneren, men for å fortelle ham at de er berettiget til å få 30 prosent av gevinsten, ifølge italienske Corriere della Sera.