Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant to millioner - vil leite etter sin kjære

SKJERVØY (Dagbladet): Lykken over å vinne to millioner kroner i tipping er blandet med tung sorg for Rita Johannessen (42) fra Skjervøy i Troms. Hennes samboer druknet i fjor og ble aldri funnet. Nå vil hun bruke deler av tippegevinsten for å gjenoppta leitingen etter sin kjære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg får aldri fred før han har fått en tørr grav. Hver dag tenker jeg på den tragiske ulykken. Det er en skam at myndighetene avsluttet leitingen så fort, sier Rita Johannesen til Dagbladet.

Lokalsamfunn

Samboeren var med i lettbåten som kantret utenfor Skjervøy 21. juli i fjor. En mann berget mirakuløst livet, fem omkom, bare to av dem ble funnet.

Ulykken rystet et lite lokalsamfunn. Ingen har glemt. Ved en skjebnens ironi er det tippelykken som nå skaper ny nærhet til menneskene som ble borte.

Rita Johannesen slenger innom en kiosk og tipper for tjue kroner en gang imellom. Nylig fikk hun beskjed om at hun hadde vunnet ufattelige to millioner kroner.

Men pengene kan ikke gi henne et sorgløst liv. Sammen med sambygding Helene Andersen, som savner sin bror etter den samme ulykken, vil hun organisere en ny leiteaksjon etter de tre savnede.

- Folk som omkommer på havet, blir så fort glemt. Det er veldig vondt for alle som skal leve videre, mener Rita.

Hjelpeløse

Sjansene for å finne noen av de savnede er sikkert små. Havet er røft utenfor Skjervøy, det har gått en mørk høst og en tøff vinter med sterke vinder og tunge bølger. Naturen er så mektig, menneskene så ørsmå.

- At mulighetene ikke er så store, må ikke få oss til å gi opp, sier de to Skjervøy-jentene.

Den offisielle leiteaksjonen ble avblåst etter et par døgn. Seinere har frivillige søkt på sjø og land.

Slekt og venner fikk også kommunen og andre med på å sponse en privat leiteaksjon med miniubåt i fjor høst. Ingen ble funnet. Rita og Helene vil ikke slippe tanken på de tre guttenes skjebne, og tippegevinsten kom beleilig.

- Vi følte oss så hjelpeløse da vi fikk beskjed om at det ikke fantes penger til å leite videre. Nå kan vi gjøre noe sjøl, forteller Rita, som ennå ikke har bestemt hvor stor del av gevinsten hun vil bruke.

NY LEITING: Havet er ikke en verdig grav, mener Rita Johannesen (foran) og Helene Andersen på Skjervøy.