Vant toppkamp

Jan Frode Andersen er i slag og møter en av verdens beste tennisspillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag slo nordmannen tyskeren Lars Burgsmüller i Mercedes Cup i Stuttgart. Andersen vant med settsifrene 6-4, 6-2.

Tennisstjerne

Resultatet står det respekt av. Burgsmüller er kanskje ikke noe kjent navn for nordmenn, men han er en av Tysklands beste spillere og har lenge ligget og vaket blant de 80 beste i verden. Andersen ligger for øyeblikket som nummer 242 i verden.

I neste runde møter Jan Frode Andersen trolig langt tøffere motstand. Da står argentineren Juan Ignacio Chela på den andre siden av nettet. Han er rangert som nummer 16 i verden og har allerede vunnet en turnering i år. Argentineren møtte nordmannen i en semifinale i Brasil i 2001, og da vant sør-amerikaneren enkelt 6-2, 6-2.

Regnpauser

1. sett var jevnt i dag, men ble avbrutt på grunn av regn på stillingen 5-4 til nordmannen. Men etter avbruddet sikret han neste game og settet. Så i 2. sett stakk han enkelt fra med to break og gikk opp til 4-0.

Så i avgjørende game, på stillingen 5-1, åpner himmelen seg på nytt og regnet daler ned. Kampen ble avbrutt, men ødelar ikke Andersens gode rytme, som vinner settet 6-2.

Dagens seier sikrer nordmannen 35 000 kroner i prispenger og verdifulle ATP-poeng. Skulle han tape neste kamp vil han klatre til rundt 220 på verdensrankingen.

I FORM: Jan Frode Andersen vant dagens kamp i Mercedes Cup.Foto: Mercedes Cup