Vant valget, kan få gresk regjeringsmareritt

Kabalen kan bli klar onsdag.

VANT MARERITT: Lederen for partiet Nytt Demokrati, økonomen Antonis Samara, vant søndagens valg i Hellas. Han er en nøkkelspiller i forhandlingene som onsdag kan gi landet en ny regjering. Her vinker han til tilhengere i Athen på søndag. Foto: REUTERS/John Kolesidis.
VANT MARERITT: Lederen for partiet Nytt Demokrati, økonomen Antonis Samara, vant søndagens valg i Hellas. Han er en nøkkelspiller i forhandlingene som onsdag kan gi landet en ny regjering. Her vinker han til tilhengere i Athen på søndag. Foto: REUTERS/John Kolesidis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbaldet): I følge lederen i det greske sosialistpartiet PASOK, Evangelos Venizelos (55), kan Hellas' nye regjering være klar onsdag.- Slik det ser ut nå, vil det skje innen onsdag formiddag, sa han på gresk TV tirsdag kveld.Heller enn oppfyllelsen av en drøm, kan regjeringsdannelsen bli starten på et mareritt for partiene som ser ut til å få regjeringsmakta.

Vinneren utenfor Foruten PASOK består den sannsynlige regjeringskoalisjonen av konservative Nytt demokrati og småpartiet Demokratisk venstre.Det største partiet etter søndagens valg, Nytt demokrati, ledes av økonomen Antonis Samaras (60). De siste dagene har han hatt samtaler med representanter for PASOK og Demokratisk venstre.

En annen valgvinner, Alexis Tsipras (37) i protestpartiet Syriza, har stilt seg på utsida av regjeringsforhandlingene. Dermed slipper han å styre et land som er i akutt fare for å kollapse og falle ut av euro-samarbeidet, og som har enorme problemer med arbeidsløshet og en raskt økende fattigdom.

Vil høste frukter - Historien og folket vil dømme dem etter resultatene deres, sa Tsipras mandag om den sannsynlige regjeringskoalisjonen, ifølge CNN. Selv står han klar til å høste fruktene av folkets misnøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer