Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vant valget, men tapte flertallet

Seier med bismak for Portugals sosialistregjering.

DELVIS SEIER:< Jose Socrates, lederen for sosialistpartiet, feirer etter valget. Men partiet mister flertallet i nasjonalforsamlingen. Foto:AFP/SCANPIX
DELVIS SEIER:< Jose Socrates, lederen for sosialistpartiet, feirer etter valget. Men partiet mister flertallet i nasjonalforsamlingen. Foto:AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Portugals sosialistregjering vant valget, men tapte flertallet i nasjonalforsamlingen i søndagens valg.

Statsminister José Sócrates sosialistparti PS lå søndag kveld an til å få en oppslutning på mellom 36 og 40 prosent, noe som sikrer mellom 99 og 106 av de 230 plassene i nasjonalforsamlingen, viste målinger gjengitt på TV-kanalene RTP og SIC.

- Dersom disse prognosene blir bekreftet, har sosialistene vunnet, sa sosialminister i regjeringen José Vieira da Silvia i en TV-sendt tale kort tid etter at valgdagsmålingene ble gjort kjent.

Basert på målingene søndag kveld vinner statsminister José Sócrates og hans sosialistparti PS valget, men mister altså flertallet i nasjonalforsamlingen.

Nå må Sócrates trolig regne med å danne regjering sammen med andre partier eller regjere i mindretall alene og kjøre slalåm gjennom det politiske landskapet i Portugal.

Statsviteren Pedro Magalhaes har mest tro på det siste.

- Etter absolutt flertall er det nest beste scenariet for sosialistene å søke støtte for sin politikk gjennom individuelle forhandlinger med de andre partiene, sier Magalhaes.

Det neste største partiet i valget i Portugal ble det sosialdemokratiske PSD, ofte omtalt som et sentrum-høyreparti, med en oppslutning på rundt 29 prosent, omtrent uendret fra valget for fire år siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling