ØKONOMI: Bernt Fredriksen har brukt seks år på å skape en meget lønnsom bedrift av noe Nokia Siemens Network ikke ville ha.  Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
ØKONOMI: Bernt Fredriksen har brukt seks år på å skape en meget lønnsom bedrift av noe Nokia Siemens Network ikke ville ha. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Vant viktig kontrakt - solgte «babyen» til Sverige

Selskapet vant nylig utbyggingsavtalen for Fase 1 av det nye nasjonale nødnettet. Nå blir det svensk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Da Nokia Siemens Network la ned sin montørvirksomhet i Norge startet Bernt Fredriksen (40) Site Service i Nittedal, og fikk med seg mange tidligere kolleger.

Driftsleverandøren er blitt en lønnsom butikk, og etter seks år selger feltingeniøren aksjene videre til Axcel-eide Netel i Sverige, skriver Finansavisen i dag.

- Det er babyen min som selges, men med de fremtidsmulighetene selskapet har var det viktig å gjøre noen grep. Jeg reinvesterer en stor del og satser videre på dette, sier Fredriksen til avisen.

Bygger nødnett I dag er Site Service driftsleverandør til blant andre Tele 2, Norkring (som står bak kringkastingsinfrastrukturen) og NetCom.

Selskapet vant også utbyggingsavtalen for Fase 1 av det nye nasjonale nødnettet, samtidig som Fredriksen & co er underleverandør til Motorola Solutions som har kontrakten med Staten gjennom Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK).

Solgt for 200 mill.? Site Service satt igjen med et overskudd før skatt på 20 millioner kroner i 2012, av en omsetning på 125 millioner.

I fjor omsatte selskapet for 152 millioner kroner, og dersom marginen holdt seg på samme nivå er verdsettelsen trolig rundt 200 millioner kroner.

Fredriksen bekrefter at det var flere beilere på døren, men synes kjemien med det svenske selskapet var god. Han vil ikke si noe om hvor mye han fikk for selskapet.

Flere nyheter Vil begjære Tommy Sharif konkurs
Nordmenn hissigere på å be om boliglån
Sjefstrategen: - Nå er vi nede der hvor du kan kjøpe igjen