MELDT ARRESTERT: Rapportene om at denne mannen, bosnia-serbernes tidligere militære sjef Ratko Mladic, er arrestert, skaper glede i Kosovo.På bildet besøker han tropper for å markere en av de serbiske nasjonalistenes store dager, St. Vitus' Day, mens han fortsatt hadde en hær å kommandere. Foto: AP
MELDT ARRESTERT: Rapportene om at denne mannen, bosnia-serbernes tidligere militære sjef Ratko Mladic, er arrestert, skaper glede i Kosovo.På bildet besøker han tropper for å markere en av de serbiske nasjonalistenes store dager, St. Vitus' Day, mens han fortsatt hadde en hær å kommandere. Foto: APVis mer

Vantro glede i gatene i Pristina

Folk i Kosovo håper Mladic vil fortelle om massegraver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oversetteren Avni Berisha, som jobber som oversetter i en av Prishtinas største aviser Kosova Sot, forteller om en forbeholden glede blant folk han har snakket med i gatene i Pristhtina.

Forbeholdet skyldes at de foreløpig er usikre på om det virkelig er Ratko Mladic som er pågrepet, slik nyhetsmeldingene sier.

Håper å finne massegraver - Folk er glade. Folk som har begått forbrytelser, må få sin straff. Mange mistet familiemedlemmer under krigen, og mange av dem vet vi ikke hvor er blitt av. Kanskje, hvis Mladic samarbeider, vil han hjelpe til med å finne massegraver og lignende, sier Berisha til Dagbladet.

Klokka ett sier han til Dagbladet at han kom på jobb for en time siden, og at han siden da har vært ute i gata én gang.

Mange er skeptiske til om nyheten stemmer, og mange er ifølge Avni Berisha skeptiske til serbiske myndigheters motiver for å arrestere ham.

Haag - Mange tror at serbiske myndigheter lenge har visst hvor han var, og at de arresterer ham nå fordi de vil inn i EU. For to dager siden sa folk fra EU at alt avhenger av hvordan serbiske myndigheter samarbeider med krigsforbryterdomstolen i Haag.
- Tror du også det?

- Personlig tror jeg det er sant. Det er ikke lett for en som er ettersøkt av krigsforbryterdomstolen i Haag å skjule seg, uten å få hjelp fra myndighetene, sier Avni Berisha.

Ingen av journalistene eller kommentatorene i Kosova Sot hadde tid til å snakke med Dagbladet nå i dag klokka ett. De var altfor opptatt med å prøve å finne ut hva som har skjedd.